Известната турска социологическа агенция „Аврасия” прогнозира, че предстои най-малко 50-60

...
Известната турска социологическа агенция „Аврасия” прогнозира, че предстои най-малко 50-60
Коментари Харесай

Партията на Ердоган се разпада?

Известната турска социологическа организация „ Аврасия” предвижда, че следва минимум 50-60 депутати от ръководещата Партия на справедливостта и развиването да я изоставен.

Директорът на организацията Кемал Йозкираз разгласява прогнозата си в Twitter. Той счита, че в интервала 2020-2022 година ще настъпи огромно разединение в ПСР. Прогнозата на социологическата организация безусловно провокира потрес в ръководещите среди, защото е известна с това, че на локалните избори предвижда с най-голяма акуратност спрямо други организации изборния триумф на Екрем Имамоглу за кмет на Истанбул.

„ Не единствено, че забележителна група депутати ще изоставен партията на Ердоган, тя ще бъде мощно отслабена ", написа Йозкираз. Според него в ПСР „ ще са признателни, в случай че партията въобще успее да влезе в Народното събрание при идващите избори ". Загубата на локалните избори в действителност провокира огромно разтърсване в ръководещата партия на Ердоган. Малко след вота се появиха информации, че вицепремиерът Али Бабаджан и предходният президент Абдулах Гюл считат да основат лична организация, която да се върне към „ корените на ПСР”, съобщи Би Ти Ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР