Известната картина на ренесансовия художник Леонардо да Винчи „Мона Лиза“

...
Известната картина на ренесансовия художник Леонардо да Винчи „Мона Лиза“
Коментари Харесай

Мона Лиза оживява с добавена реалност

Известната картина на ренесансовия художник Леонардо да Винчи „ Мона Лиза “ оживява пред очите на посетителите на Лувъра. Музеят си партнира с HTC, с цел да сътвори първия си план с добавена действителност по случай 500 години от гибелта на великия художник, предава БТВ.

Френският „ Лувър “ е хазаин на първата по рода си толкоз огромна галерия на произведения на Да Винчи. В галерията са изложени над 120 негови творби, дадени от целия свят по случай кръглата годишнина от гибелта на ренесансовия талант.

„ Мона Лиза: Отвъд стъклото “ е последният сегмент от изложбата на Да Винчи. За първи път посетителите на Лувъра ще имат опция да се „ приближат “ до картината, която постоянно е била предпазвана от огромен стъклен куб. Добавената действителност ще опише по какъв начин е била основана тази емблематична картина.

„ Използвайки виртуална действителност, ние описваме историята на Мона Лиза в доста по-интимна конюнктура за всеки клиент. Надяваме се това да обогати прекарването на всички “, споделя шефът на артистичната стратегия на HTC Виктория Чанг.

Виртуалната история е с дълготрайност седем минути, в които всеки ще разбере за техниките, употребявани от Да Винчи, както и повече от биографията на Лиза дел Джокондо – моделът за картината.

Изложбата с произведения на Леонардо да Винчи ще бъде в Лувъра до 20 февуари 2020 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР