Известната канадска актриса и активистка Шърли Дъглас почина на 86-годишна

...
Известната канадска актриса и активистка Шърли Дъглас почина на 86-годишна
Коментари Харесай

Почина известна актриса

Известната канадска актриса и активистка Шърли Дъглас умря на 86-годишна възраст, оповестиха международните информационни организации, базирайки се на сина й, артиста Кийфър Съдърланд.

Съдърланд написа в Туитър, че майка му е умряла в неделя сутринта от пневмония, като кончината й не е обвързвана с пандемията от новия ковид.

"Майка ми беше изключителна жена, която водеше невероятен живот. За страдание от известно време тя се бореше със здравословни проблеми и ние, нейното семейство, знаехме, че този ден ще пристигна ", написа Кийфър Съдърланд, прочут с ролята на Джак Бауър в сериала "24 ".

Дъщеря на Томи Дъглас - първия министър председател на канадската провинция Саскачеван, Шърли Дъглас следва актьорската си кариера сред Канада и Съединени американски щати. Актрисата е работила с режисьори от ранга на Стенли Кубрик и Дейвид Кроненбърг.

Шърли Дейвис е известна и като активистка за прогресивни дела, измежду които придвижването за цивилен права в Съединени американски щати или в поддръжка на системата за публично опазване на здравето в Канада.

Дейвис има три деца, измежду които две от брака си с известния канадски артист Доналд Съдърланд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР