Известната калабрийска мафиотска фамилия Сарконе, която е част от страховитата

...
Известната калабрийска мафиотска фамилия Сарконе, която е част от страховитата
Коментари Харесай

Калабрийската мафия прехвърляла хиляди евро на българска фирма

Известната калабрийска мафиотска фамилия Сарконе, която е част от страховитата ндрангета, е прехвърляла пари в България. Според медиите в Италия от една от компаниите на задържания необут Кармине Сарконе – White House са трансферирани по банков път 193 000 евро към българска компания и към румънската „ Каза Ноастра”. А

Авторитетното издание „ Реджо онлайн “ твърди, като се базира на информация от дирекция „ Антимафия “ в Болоня, че името на въпросната компания е Интерпласт ООД.

Интерпласт ООД има цех за произвеждане на дограми, порти, фасади и други в жк „ Меден рудник “, база в м. с. „ Върли бряг “ и офиси в още няколко български града. Дружеството е със скромния капитал от 5000 лева, а негови притежатели са бургазлиите Христо Ангелов и Красимир Аврамов, написа "Флагман ".

В Търговския указател попадат още 2 компании с сходно название, само че те надалеч не са толкоз известни или с огромна активност като бургаската Инерпласт. Дружество със същото име е записано и в Хасково. Негови притежатели са братята Николай и Христо Петкови, а главната активност на компанията е произвеждане на опаковки от пластмаса. Интерпласт ООД има още в Благоевград. Фирмата развива главно комерсиална активност, а нейни притежатели са семейство Бърдарови.

Кармине Сарконе беше задържан преди броени дни при профилирана акция в Модена. Според медиите на Апенините той е считан за локалния необут в област Емилия Романя на калабрийската фамилия Сарконе и на клана Гранде Аракри от Кутро - част от калабрийската мафия ндрангета.

В заповедта за арест на Кармине Сарконе изплуват нови детайлности към активността в чужбина на незаконния клан Сарконе от ндрангетата. Сътрудници на правораздаването настояват пред италианските управляващи, че кланът вложил в парцели в Румъния.

Според „ Реджо онлайн”, точно България, отечество на дамата на Джанлуиджи Сарконе, е една от отправните точки в активността на клана. През септември 2014 година двойката отишла във филиала на банката „ Монтепаски” в Повильо. Там трансформирали в пари акции за 336 000 евро и изтеглили в брой 35 000 евро, с цел да ги трансферират в България. Според управляващите фамилия Сарконе употребила и коли, регистрирани на името на българи.

Следователи считат, че кланът купувал в Холандия чрез своя компания големи колета контрабандно гориво, което по-късно транспортирал към Италия и складирал до Верона. Според „ Антимафия” Сарконе има в чужбина „ добре консолидирани във времето бази”.

Смята се, че задържаният Кармине Сарконе е новият локален необут на незаконния клан и опитвал да поддържа жива активността му след задържането на братята му – Джанлуиджи и Николино, които от година са зад решетките. Той дирижирал новите схеми от името на братята и се разпореждал с имуществото на клана.

Задържането му идва 3 година след арестите на 200 души по следствие за връзки с ндрангетата, довело и до процеса „ Емилия”. Още тогава съдът в Реджо Емилия сложи под запор доста сметки, терени и жилища на клана Сарконе в Литва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР