Известната журналистка Велислава Дърева направи много остър коментар за действията

...
Известната журналистка Велислава Дърева направи много остър коментар за действията
Коментари Харесай

Велислава Дърева с много остър коментар за действията на ръководството на БСП

Известната журналистка Велислава Дърева направи доста изострен коментар за дейностите на управлението на Българска социалистическа партия.

В публикацията си за уеб страницата "Поглед " Дърева подлага на критика лидерката на социалистите Корнелия Нинова, както и изпълнителното бюро на партията. Повод за това е промяната на основния редактор на вестник "Дума ". Публикуваме коментара без редакторска интервенция:

"Аз, един разточителен, оял се социалист, труженик на безбрежния живот, принц на опортюнизма, плебей на съглашателството, продал се за 43 млн., с цел да си спретне коалицийка с Борисов, да си цялостни търбуха и да кряка в унес (по В. Василев, ледник „ Мраз”), бидейки изменник, отпадък, гмеж, сган, урод, лаком и деспотичен фантом, сакат кон, герой за мангизи и власт, апаш, лапач, егоист, скъперник, самозванец, благородник, политически мъртвец, говедо, глупак (по фейсбук), а също по този начин краен левичар, претендент за пост и тежък олигарх (по К. Нинова), който има общ медиен пул с ГЕРБ под управлението на Цв.Цв. (по К. Добрев) - аз, Велислава Дърева, ви приветствам всички вас - чисти, почтени, честни, непорочни, ангелоподобни, херувими и серафими! Ave!

Поздравявам ИБ на Българска социалистическа партия! За това, че на 28 август, без никакви претекстове в профил основния редактор на ДУМА Таня Джаджева, експерт, почитан от цялата журналистическа колегия.

И за това, че без никакви причини и по незнайни критерии ИБ натресе на ДУМА едно искрено неразбирателство, което е за посмешище на цялата колегия. Колкото и да го величаят и предизвикват неговите фейсбукарски почитатели - „ Новият Продев!”, „ Утре народен представител!”, „ Бой по канчетата!”, „ Мачкай, Данчо!”, „ Мачкай хранените хора!”, „ Fuck Them All!” („ Начукай им го на всички!” - б.а., с извинение). Ave!

И за това, че с интервенцията от 28 август ИБ прелюбезно извърши желанието на ръководителя „ да си направя моя екип”. Обаче екипът на ръководителя на Българска социалистическа партия не е ДУМА, а ИБ. Пък Уставът повелява основния редактор да бъде гласуван от Националния съвет. Ама кой го брои въобще тоя Устав, дето ти се мотае в краката, и тоя Национален съвет, дето си разрешава да приказва и да подлага на критика даже, та вбеси военачалник Бриго! Заобикаляш ги и точка! Да не е за първи път! Само за ДУМА – за трети път. Ave!

Поздравявам иженарицаемий „ Мачкай, Данчо!”, чиято всяка първа дума е „ аз”, а всяка втора – „ искам”, който блуждаеше от вестник във вестник, и бродеше незачитан и подценен, и отпътува за Англия, с цел да го признаят и оценят, че да натрие носовете на българските тъпаци, и опитите му да се занимава с публицистика катастрофираха, и още веднъж незачитан и подценен се преквалифицира на готвач и градинар в един дребен британски градец (няма неприличен труд), и по този начин 6-7 години, до момента в който го хванаха за ушите и го сложиха да води два митинга на Българска социалистическа партия, което се оказа изцяло задоволително условие да заеме мястото на Стефан Продев. И още преди да стъпи в ДУМА, се ожали във фейсбук, че отива в едно змийско гнездо на закоравели интриганти, сектанти и догматици, а в последно време мина към изящното определение „ лайномети” (с опрощение - б.а.). И още веднъж - „ Мачкай тая измет”, и „ Fuck Them All!”… Ave!

Преди „ Мачкай, Данчо!” ДУМА беше „ фалшив, непрофесионален и неопозиционен”, сподели Корнелия. Днес ДУМА е „ качествен”, „ професионален” и много „ опозиционен” – вестникът е задръстен от депутатското „ хождение в народ” (цветя, целувки); анализите отстъпват пред нашествието на готварски предписания и развлекателни препечатки с 10-годишна давност; в случай че не всеки брой, то през брой фотографията на водача е на първа страница, плюс още 2-3 фотоси извътре (недостигнат връх от Бай ви Тошо!); въобще - сущи „ Гардиън” и „ Либерасион”, взети дружно! Тъй си показва „ Мачкай, Данчо!” модерния ляв вестник, който трябвало да има и земеделска прибавка – да знаели хората, по кое време да сеят фасул. Ave!

ДУМА е политически вестник. ДУМА сее хрумвания, не сее фасул!Ама в случай че „ Мачкай, Данчо!” реши, ДУМА и фасул ще сее! Ave!

Поздравявам особено „ Епицентър” за неговия инсинуативен гений! За това, че приши на Георги Пирински думи, които не е произнасял: „ Пирински се разгласи в отбрана на Истанбулската конвенция… „ Позицията на партията за Истанбулската спогодба буди мощни подозрения и неразбиране измежду нашите европейски сътрудници. Темата за Истанбулската спогодба не беше разисквана в Националния съвет. Тезите за конвенцията в началото бяха изказани еднолично от Корнелия Нинова”. Така анонимният създател „ цитира” изявлението на Пирински в „ Още от деня” на Българска национална телевизия, 12.10. 2018 година Който е гледал Българска национална телевизия знае, че Пирински въобще не загатва Истанбулската спогодба! Ave!

И фейсбук изригна, изхрачи, избълва цялата нечистотия, на която е кадърен! Не мога да изтъквам нито дума от гнусния, безсрамен, пошъл репертоар, кипнал из помийната яма на първосигналното, развратено публично схващане, репертоар, който фейсбукарите владеят до съвършенство и повърнаха сладострастно в клоаката, наречена кой знае за какво обществена мрежа. Авторът на тази програмирана клевета очевидно има мръснишко, перверзно, ченгесарско мислене. Ave!

Поздравявам особено Васил Василев (агент „ Паскал” и „ Бобев”)! За това, че по „ Евроком” на 15.10.2018 година разобличи задачата на „ соцбароните”: „ да катурнат Нинова и да пробутат Истанбулската конвенция” за джендърски кеф! И по този начин отговори кой е Велзевулът (или един от Велзевулите) зад професионалната клевета на „ Епицентър”. И разказа по какъв начин враговете с партиен билет ще си делкат 43 млн. и ще получат „ по някой и различен милион”, а също по този начин „ награди, постове, служби и тлъсти дробчета”. Ave!

И за това, че той, приватизаторът, който не помни по кое време е струпал първия си милион, назова 50 социалисти, членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия „ охолни, ояли се, радетели на безбрежния живот, принцове на опортюнизма и плебеи на съглашателството”. Ave!

И за това, че той, предприемачът, финансирал президентската акция на Петър Стоянов, отсъди: „ Срещу 43 млн. лева властта си купува опозицията в БСП”. И сътвори обществен донос, и зададе логаритъма на пропагандната центрофуга. Ave!

Поздравявам Кирил Добрев за това, че на 13.10. 2018 година по БТВ разкри и „ общия медиен център” на ГЕРБ и „ бандата на 50-те” с представител Цв. Цв., само че дискретно замълча кои тъкмо медии са в тоя „ медиен център”. Ave!

Поздравявам всички надълбоко морални и високо кардинални люде, прилежащите им медийни кокотки и кокетки, както и секретариата на фейсбукариата!

За това, че мълниеносно изобличиха „ бандата на 50-те” и нейните ятаци – една компания от изконно съмнителни лица като Вагенщайн, Пантев и други сходни злодеи на перото, до един – с „ неосъществени амбиции”, които „ друсат дребнотемия и мелодрами”. Ave!

И за това, че конгениално и виртуозно разконспирираха техните демонични козни, подмолни заприказва, тъмни сговори и мрачни кроежи за „ бунт против лидера”, „ коалиция с ГЕРБ” и „ прокарване на Истанбулската конвенция” против тлъстия рушвет от 43 млн.лв., които са си единствено капаро. Ave!

И за това, че смърцафърцаха, сдъвкаха, изплюха и презряха странното искане на 50 социалисти, членове на Националния съвет, а точно - ИБ да съблюдава Устава и да не натриса на ДУМА непрофесионалния и политически необразован персонаж „ Мачкай, Данчо!”. И отритнаха това искане като безочливо, надменно и антипартийно, ерго – всеки, който пази Устава и ДУМА е съглашател, заговорник, съзаклятник, завераджия, изменник, подкупник и превратаджия. Ave!

Ей на това му се вика „ жанр и метод” (повече - в Послепис)! Ave!

Тук приключвам с поздравленията. За да припомня, че:

ДУМА е народен ежедневник, левият вестник на България, вестникът на лявата концепция, която е доста по-голяма от всички леви партии, взети дружно. ДУМА е правоприемник и последовател на възрожденския и на социалистическия щемпел. ДУМА е институция, събитие в актуалната българска периодика, публичен фактор и политически индивид. ДУМА образува политика, до момента в който други създават празни думи. ДУМА е съидейник, сподвижник и съдейственик на Българска социалистическа партия, когато е належащо – коректив и в никакъв случай зложелател. ДУМА не се крие от истината и не бяга от борбите. ДУМА персонални войни не води и персонални ползи не обслужва. ДУМА е свободната територия на българската публицистика.

На който не му харесва – негов проблем

ДУМА не e партиен стенлист, нито агиттабло, нито велможа бюлетин. ДУМА не е нито наемник, нито любовница, нито гувернантка, нито прислуга, нито прислужник, нито обслужващ личен състав на който и да било. ДУМА не е медийна куртизанка, която се разсънва в ложето на властта и парите, протяга се сластно и още сънена и чорлава се мята връз компютъра и нащраква знойна публикация в отбрана на свободното слово. Други са медийните наемници, държанки и прислужници, техните имена са известни - с тяхната платена „ безкористност”, с техния еластичен, поврътлив, многопрофилен „ морал”, с тяхното полифункционално любвеобилие и дашност, с тяхната лъстивост и леконравно надменност.

На който не му харесва – негов проблем.

С тази къса характерност на ДУМА подсещам, че с наемници, метреси и момчета за мръсни поръчки публицистика не се прави. Още по-малко - ДУМА.

Стефан Продев сътвори ДУМА преди 28 години и 28 години войната против ДУМА не спря. И не стопира. За 28 години ДУМА претърпя всичко:

Цветя и павета. Възторг и злоба. Бесни агитки - сини и червени. Остръвнен остракизъм - ляв и десен. Неистова обич и хистеричава ненавист. Омраза от непознати и от свои. Безразличие - в никакъв случай. Никой не води война от равнодушие. Десните назоваха ДУМА „ чума”, левите – „ гноясал абсцес върху здравото тяло на партията”. Десните горяха ДУМА, левите дефилираха пред „ Позитано” с плакати „ ДУМА не е моят вестник!”…

И по този начин – 28 години.

Чуждите са ясни.

А „ своите”? Опитваха се да купят ДУМА, да я подкупят, да я присвоят, да я подменят, да я опитомят, да я унижат професионално, да я унищожат политически, да я съсипят финансово. ДУМА като един албатрос преведе и придвижи Българска социалистическа партия през дивия, страховития политически щорм, само че, както знаем, няма положително ненаказано и няма зло невъзнаградено.

Тази война не я води Българска социалистическа партия. Не!

Тази война я водят съответни персони, свързани с съответни среди и кръгове, с прилежащите им персонални, егоистични, властови ползи, с техния обслужващ личен състав от медийни метреси, лакеи и наемници. През годините персоните и кръговете се сменяха, само че ползите оставаха. Идеите са безсмъртни, само че ползите са безконечни, нали по този начин.

Тези персони и среди, които водиха война и водят война против ДУМА, водиха война и водят война против Българска социалистическа партия. С едната цел – да овладеят, да обсебят, да присвоят, да подчинят, да узурпират и ДУМА, и Българска социалистическа партия. Да ги трансфорат в пленник, в заслон, в бърсалка, в чинно добиче, в инструмент на нечестиви ползи, перфидни изменничества, политически интриги, подмолни покупко-продажби, лукавства, коварства и мерзости всевъзможни.

На тези персони и кръгове им пречат и ДУМА, и Българска социалистическа партия.

За тях ДУМА, Българска социалистическа партия, лявата концепция, социалистическият блян, антифашизмът, опълчването на алчния капитал, постоянно са били отричане на тяхната същина, една повинност, един маскен бал, един сценичен грим, едни лицемерни дрънканици, които да им подсигуряват безметежно и пищно престояване в политиката, във властта. Каквото и да приказват.

Те желаят власт, а концепциите са за „ простолюдието”, за „ публиката”, тоест – за народа, който те ухажват зрелищно и презират чистосърдечно. Презират неговия беден, презрян, разрушен живот, неговите погубени фантазии, неговата ограбена нематериалност, неговата безизходност, неговата безпомощност, неговата безпределна тъга, неговото повседневно страдалчество, неговите стремления, неговите тежнения, неговата памет, неговата история – трагична и величава. Каквото и да приказват.

Те желаят да държат като заложници и вестника, и партията, и управлението на партията. Който поддаде. Един да поддаде, следва цялостен разгром. Първо на вестника, след това на партията. Тези кръгове и среди желаят различен вестник, тъй като желаят друга партия. Не социалистическа. Не идейна. Не партия на духа и разсъдъка. Не партия на съпротивата. Не. Искат някаква друга, несоциалистическа партия.

За това е нашата борба за ДУМА. Защото ДУМА е последният рубеж. Непревзет. И непревзимаем. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР