Известната бразилска състезателка по свободна борба Алине да Силва Ферейра

...
Известната бразилска състезателка по свободна борба Алине да Силва Ферейра
Коментари Харесай

Известна боркиня се оплака от сексуални посегателства

Известната бразилска състезателка по свободна битка Алине да Силва Ферейра показа, че е била жертва на полови похищения при започване на спортната си кариера.

Според призьорката от Панамериканските игри и международни шампионати на казуса не се обръща задоволително внимание в актуалното бразилско общество. Според статистиката всеки ден в страната стават приблизително по 135 изнасилвания, като това са единствено докладваните в полицията случаи. Огромна част от жертвите мълчат от позор и не си признават, което единствено окуражава насилниците. Самата Алине е изнасилвана нееднократно, само че към този момент разкрива единствено един от случаите.

" Живеем в среда, която не обезпечава сигурност. Обществото не е готово да приказва за това и да пази своите девойки и дами. Много премълчават своите травматични прреживявания. Най-ужасният ми спомен е по какъв начин един мъж си игра с тялото ми, с цел да притегли вниманието на различен. Трудно ми е да приказвам за това даже и в този момент ", споделя Алине пред " Глобо ".

Според други данни на статистиката 40 % от дамите над 16 години в Бразилия са ставали обект на някакво полово посягане.
Lutadora Aline Silva revela ter sofrido assédio sexual e encoraja denúncias https://t.co/fnSOkNZGkv pic.twitter.com/qvbPp1OD75
— globoesportecom (@globoesportecom) December 24, 2017
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР