Известна руска банка планира да въведе нова международна платежна система,

...
Известна руска банка планира да въведе нова международна платежна система,
Коментари Харесай

Руска банка планира да въведе международна платежна система за криптовалути

Известна съветска банка възнамерява да вкара нова интернационална платежна система, която употребява криптовалутни активи, както заяви неотдавна съветското издание " Vedomsti ".

Представител на Rosbank удостовери , че към този момент са в ход тестови транзакции с частни и корпоративни клиенти.

Въпреки че съответните цифрови активи, поддържани за трансгранични заплащания, остават неразкрити, техническите аспекти на протокола ще се ръководят от B-crypto, съветска финтех група.

За да получат достъп до тази услуга, клиентите би трябвало да преминат през развой за опознаване на клиента (KYC), който се прави както от банката, по този начин и от B-crypto, съгласно отчета на RBC Group.

Интересното е, че по-малките банки нормално оферират трансгранични платежни услуги с фокус върху крипто, а огромните финансови институции към момента не са възприели такива оферти, съгласно Алексей Войлуков, вицепрезидент на Асоциацията на банките в Русия.

Въпреки това първият заместник-председател на Банката на Русия Владимир Чистюхин уточни, че трансграничните заплащания нямат за цел да заменят напълно стандартните способи за интернационалните заплащания.

Струва си да се спомене, че Rosbank и нейният притежател Владимир Потанин, който е считан за най-богатия човек в Русия, бяха глобени от Министерството на финансите на Съединени американски щати предходната година, с цел да лимитират финансирането на спора на Москва в Украйна.

Едуард Давидов, старши сътрудник в адвокатска адвокатска фирма “ “, допуска в отчета на RBC Group, че системата за трансгранични заплащания евентуално може да разреши на Rosbank да заобиколи наложените наказания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР