Известна фирма за доставки на храна в Индия уволни свой

...
Известна фирма за доставки на храна в Индия уволни свой
Коментари Харесай

Уволниха доставчик, защото похапвал от храната за клиентите

Известна компания за доставки на храна в Индия уволни собствен чиновник след оповестен клип, който демонстрира по какъв начин той разопакова храна, поръчана от клиенти, яде от нея, а по-късно им я доставя, предава Би Би Си.

Доставчикът е сниман в Мадурай в Индия. На видеото се вижда по какъв начин служителят на " Зомато " похапва от разнообразни кутии, след което ги запечатва още веднъж и връща в торбата за доставки.

Видеото поражда яд, омерзение и насмешки и е гледано хиляди пъти.

Заради мненията в обществените мрежи " Зомато " осъдиха постъпката в публично мнение, в което показват, че нарушаването е доста съществено.

„ Говорихме дълго с нашия чиновник и знаем, че той е сбъркал. Затова го отстранихме от платформата “, прибавя компанията.

В обществените мрежи обаче се появяват и подкрепящи индивида мнения. Много хора пишат, че в тази компания се работи доста часове всеки ден, че работата е изтощителна, изискванията и заплащането - доста неприятни.

„ Гледката е депресираща. Това се случва, когато човек е заставен да носи хиляди поръчки, които той не може да си разреши. На всички снабдители на храна би трябвало да им се поставят най-малко 2 порции на ден “, написа в Браун Сахиба в Туитър.

В мненията се включват и други чиновници на такива компании, които се оплакват от същите проблеми.

„ По-рано получавахме 85 цента на доставка. След това компанията ги смали на 65 цента, само че аз продължих, тъй като трябваше да изуча децата си. Сега компанията възнамерява да смали още веднъж цената, като дава 55 цента за доставка. Но аз имам разноски – горивото, децата ми. Кажете ми какво да направя? “, написа снабдител, който желае да остане неизвестен.

Друг негов сътрудник споделя: „ Аз съм единственият в фамилията, който работи и вади хляба. Лошото е, че компанията не поема даже застраховката ни, а несъмнено би трябвало да намерения над това “.

Доставка, основана на приложения, е относително нов бизнес в Индия, само че отбелязва голям растеж за малко време. Освен храна индийците към този момент могат да поръчат и мебели.

" Зомато " споделят, че имат към 150 000 чиновници за доставка в цяла Индия, до момента в който " Свиги ", друго приложение за доставка на храна - към 100 000 дейни сътрудници за доставка във всеки един миг.

Макар че доста компании не споделят съответните данни за това какъв брой доставят всеки месец, " Зомато " неотдавна разгласи, че получават към 21 милиона поръчки на храна всеки месец. И " Свиги ", и " Зомато " отхвърлят да желаят от доставчиците си да извършват недостижими цели и да ги глобяват за това.

" Всички наши снабдители са самостоятелни и вземат решение да работят по лична си воля. Следователно, всички те могат да минат офлайн, когато желаят да си починат “, декларират от " Зомато " пред Би Би Си.

Не съм бил наказван, в случай че желая отмора, само че фирмите наемат от ден на ден хора и по този начин е мъчно да спечелвам. В същото време, клиентите не са привикнали да оставят бакшиши, разяснява снабдител, подписал се като Дийпак.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР