Известия за бедствия със съобщение на мобилния телефон. Това е

...
Известия за бедствия със съобщение на мобилния телефон. Това е
Коментари Харесай

Предлагат система за спешни обаждания от ново поколение

Известия за бедствия със известие на мобилния телефон. Това е една от услугите, които ще предотавя системата за незабавни позвънявания от ново потомство. Засега построяването на нов телефон 112 е единствено план, който чака утвърждение от Министерския съвет.


На хартия новата система за незабавни повиквания ще е налична за всички служби за бързо реагиране. Така няма да се губи време за препращане на информация.
Цветомир Цеков - шеф на " Национална система - 112 ": " Ще има опция многоканално да се получава информация към системата на телефон 112. Тоест от автоматизирани системи, които ще наблюдават за произшествия, повреди, бедствия ".
Операторите ще могат да проследят от къде се подава сигналът посредством клетките на мобилните оператори. Дали системата от ново потомство ще остане единствено на хартия зависи от държавното управление.
Стефан Балабанов - заместник-министър на вътрешните работи: " Тя е в Министерски съвет за одобряване и в най-скоро време не бих се заел с съответен период ".
Ако получи утвърждение новата система ще бъде построена за три години. Тогава ще може да се подбори и услугата за подаване на сигнали от хора с повреден слух, която работи от една година.
Мартин Иванов - оператор на телефон 112: Не е към момента доста постоянно. Получавали сме няколко сигнала. Системата работи. Развива се.Росица Караджова - ръководител на Младежката организация на Съюза на глухите в България: Имаме потребност от видеооператор - преводач, жестов. Който онлайн да одобри сигнала, посредством жестов език, също видеоразговор. Защото ние имаме потребност да използваме жестовия език и да получим образно информация ".
Предвижда се хората с повреден слух да могат да изпращат видео от мястото на случая. Жестов превод ще има в случай че се намерят подготвени оператори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР