Известен транс активист, чиято „мъчителна история за дискриминация на базата

...
Известен транс активист, чиято „мъчителна история за дискриминация на базата
Коментари Харесай

Арестуваха транс активист за сексуално насилие над тийнейджър

Известен транс деятел, чиято „ мъчителна история за дискриминация въз основата на половата му идентичност” беше напоително показана в The New York Times, е изправен пред 16 обвинявания за тежко закононарушение, свързани със полово принуждение и изнудване на младеж.

36-годишният Карлос Артуро Апарисио Ернандес беше упрекнат предходната седмица в тежко полово изнудване и шест обвинявания за насилствена содомия като закононарушения от първа степен плюс три обвинявания за полово принуждение, примамване на малолетен и пет обвинявания за полова употреба на малолетен като второстепенни закононарушения — всички свързани с насилието над младеж през 2021 година

През януари предходната година 15-годишната жертва приела молба за другарство във Facebook от някого, представящ се за момиче на неговата възраст. Ернандес поддържа връзка с момчето в продължение на няколко месеца и построява доверие, като в последна сметка желае голи фотоси от него.

След като получил фотосите, Ернандес поискал да се срещне с жертвата и го кани в дома си в Тейлърсвил, Юта.

След това Ернандес почнал да изнудва момчето с изпратените фотоси, които е получил, до момента в който са общували, преди да го нападне полово. Според правосъдните документи Ернандес даже е записал половото принуждение.

Жертвата споделя пред полицията, че Ернандес му посочил секс изображения на „ доста млади “ девойки.

След ареста Ернандес разказал на полицията, че е бил притеглен от малолетни още от дребен. Споделил и че задачата му да се срещне с момчето е била секс.

Според шерифския отдел на окръг Солт Лейк, Ернандес е бил регистриран като жена под законното си име, само че е дал псевдоним — Raiza Daniela Aparicio Hernandez. Записан е и като жител на Ел Салвадор.

В момента Ернандес е в пандиза в Солт Лейк Сити и чака правосъден развой.

Видният транс деятел е показан преди време в обява на The New York Times. Във Вашингтон приказва обществено за правата на ЛГБТ мигрантите. В публикацията Ернандес е разказан като „ транссексуален деятел за правата на индивида “, който напусна Ел Салвадор през юни 2017 година,

откакто беше изправен пред тормоз и физическо нахлуване от полицията. Ернандес получава леговище в Съединените щати същата година и се открива в Лос Анджелис.

В родната си страна Ел Салвадор Ернандес е деятел в общността на трансджендърите и член на борда на шефовете на Asociacion Aspidh Acoiris Trans, политическа организация, която се застъпва за трансидентифициращите се мъже.

Високият му пост разрешава на Ернандес да съставлява ЛГБТ общността на разнообразни събития, маршове, политически срещи и даже в Междуамериканския съд по правата на индивида в Коста Рика, където Ернандес горещо лобира за закони за самоидентификация.



През февруари 2017 година Ернандес е в компанията на Уго Мартинес, който по това време е министър на външните работи на Ел Салвадор
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР