Известен с прозвището "Цигуларят на Дявола", Дейвид Гарет е един

...
Известен с прозвището "Цигуларят на Дявола", Дейвид Гарет е един
Коментари Харесай

Дейвид Гарет: Най-големият ми успех е, че никога не се отказвам

Известен с прозвището "Цигуларят на Дявола ", Дейвид Гарет е един от най-известните и успешнни виртуози в наши дни.

Неговата пристрастеност е музиката, а това, което умее най-добре - да обърква човешките сетива, смесвайки класическото звучене с поп и рок.

След малко повече от два месеца, на 29 септември, Дейвид Гарет за първи път ще посети страната ни и ще зарадва многочислените си български фенове с величествен концерт в зала "Арена Армеец ".

"Не съм бил тук до момента и се веселя, че най-сетне ще посетя страната ви. Ще дойда в София с моята тайфа и с нея ще представим микс от рокендрол, поп, малко R&B и несъмнено, класическа музика. Надявам се да се срещна с доста мои почитатели, нямам самообладание да се кача на сцената и нека имам малко време да прегледам града. Колкото повече одъртявам, толкоз повече ми харесва да обикалям из градовете и да черпя ентусиазъм ", разяснява Дейвид Гарет в изявление на Венелина Стоянова за Vesti.bg.

Цигулката се трансформира в пристрастеност за музиканта в по-късен интервал от живота му.

Причината е, че да станеш добър в това, би трябвало да посветиш доста години на усърдна работа.

" Винаги съм обичал музиката, само че цигулката е нещо, с което се борих дълго време, най-вероятно, както множеството цигулари, тъй като изисква доста труд и неизменност ", споделя Гарет.

В последната година, поради проблемите с гърба му, музикантът имаше много свободно време, което посветил на писането на песни.

" В последна сметка се веселя, че се получи по този начин, тъй като съумях да работя по планове, които от дълго време планирах - да вземем за пример писането на песни. Това ми даде голяма мощ в миг, когато ми беше мъчно физически ".

- Преди време в изявление за "Дейли мейл " споделяте, че прекарвате 10 месеца годишно отвън дома и в случай че имате другарка или брачна половинка, тя ще пътува с вас, само че с деца ще е доста по-трудно. Какво мислите по този въпрос в този момент?

- Предполагам, че постоянно има време за това, когато не обикаляш на турне в продължение на 9 месеца. Но аз усещам, че в мен към момента има задоволително, огън, пристрастеност и сила и моментът към момента не е настъпил.

- Вашият жанр на свирене е доста забавен, комбинирате класическа с поп и рок музика. Чувствате ли се пионер в това музикално разбъркване?

- Бих желал да мисля, че това, което върша, въодушевява други млади музиканти и провокира интереса на хората към класическата музика и цигулката. Съобщенията и имейлите, които получавам и всички хора, които стартират да свирят на цигулка поради мен, е най-големият комплимент за един актьор.

А най-големият триумф за Дейвид Гарет е, че в никакъв случай не се отхвърля.

"Няма затруднение, което може да ме спре да продължа напред. Мисля, че животът е прекомерно хубав, с цел да спрем да се борим за хубавите неща в него ", споделя музикантът.

Той не обича да прави проекти надалеч в бъдещето, тъй като не знае даже какво ще му се случи идната година, само че споделя, че след 20 години желае да бъде здрав, както фамилията и почитателите му.

- Какво Бихте трансформирали в живота си, в случай че можехте да върнете времето обратно?

- Абсолютно нищо. Мисля, че всичко, което ни се случва, е с причина. Понякога прекарванията са неприятни, само че точно те ни оказват помощ да израстваме като персони. Ако човек има вярната настройка, компликациите ще го създадат по-силен и умен, с цел да не повтаря грешките си. Последствията от грешките ни вършат по-добри.

- Ако всеки има задача на тази земя, то коя в Вашата?

- Мисля, че задачата ми е доста простичка. Искам да съм здрав, благополучен, да имам другари и семейство. Смятам, че това се отнася за всички останали хора на земята.

Всички фенове на Дейвид Гарет ще могат да го видят на 29 септември в зала "Арена Армеец ". Концертът му е част от турнето Explosive-Live.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР