Известен професор от Пловдив стана единственият действащ лекар у нас,

...
Известен професор от Пловдив стана единственият действащ лекар у нас,
Коментари Харесай

Пловдивски професор стана член на Кралското дружество по хирургия

Известен професор от Пловдив стана единственият настоящ доктор у нас, който беше поканен за член на Кралското сдружение по хирургия в Лондон .

Това е резултат от едни дългогодишни старания освен на мен, само че и на целия екип, с който работя . Разглеждам това самопризнание не толкоз като персонално, а като самопризнание за клиниката, която управлявам, за Медицинския университет в Пловдив, в който работя, и за хирургията в България като цяло ”, съобщи проф. Росен Димов, който получи специфичен диплом за приемането си в сдружението на гала в английската столица.

В Кралското сдружение по хирургия в Лондон се влиза по два метода. Единият е след специфична покана поради методите на лекуване, които лекарите употребяват в работата си, или след тежък тридневен изпит. Професор Димов влиза по първия метод, откакто работата му е оценена от неговите английски сътрудници.

„ Моите задължения, свързани с сдружението, ще са с обмяната на опит и на специализанти от Обединеното кралство, които ще идват на образование в нашата клиника ”, сподели преподавателят.

В Кралското сдружение членуват хирурзи от целия свят. В момента броят им е към 25 000. Проф. Росен Димов обаче е единственият доктор, който практикува в България и по едно и също време е член на сдружението. -->
 Медицински университет
“Случаите, с които човек се гордее най-вече, са всички тези усмивки на пациентите, когато ги изписваме от нашата клиника. Работата ни е обвързвана с доста разочарования, неблагополучни резултати… Невинаги реализираме това, което желаеме. Но в множеството случаи виждаме благодарността в очите на хората, когато те се почувстват по-добре ”, споделя още надареният хирург. Българският доктор е безапелационен - в България достъпът до здравна грижа е най-лесен и най-бърз, и то в международен мащаб. Думите му идват на фона на груповото разбиране, че опазването на здравето в България е доста по-лошо от това на Запад. Същевременно доста лекари избират да градят кариерата си зад граница, откакто получат дипломите си от българските ВУЗ-ове.

Да, има доста негативни феномени, с които си коства да се борим . Но черните краски, с които се залива медицината ни в последните години, са незаслужени ”, безапелационен е най-новият член на Кралското сдружение по хирургия проф. Росен Димов.

Проф. Росен Димов е български доктор с интернационално самопризнание, който гради кариерата си в България. Той е шеф на Клиниката по хирургия в УМБАЛ “Каспела ” и е учител по хирургия в Медицински университет - Пловдив.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР