Известен партиен аферист - лице на културното ведомство пред светаСветослав

...
Известен партиен аферист - лице на културното ведомство пред светаСветослав
Коментари Харесай

Минеков урежда с държавна служба лакея си

Известен партиен аферист - лице на културното ведомство пред света
Светослав Трайков се представяше като четвъртият от “Отровното трио ”

Минеков се опита да му даде и ведомствен апартамент

Служебният министър на културата Велислав Минеков се е заел да уреди с висок държавен пост съратника си от митингите през 2020 година Светослав Трайков.

Източници на “Труд ” от културното министерство разясниха, че се чака Трайков да завоюва състезанието за държавен специалист в Дирекция “Международно активност и европейски планове ” и да се трансформира в лицето на ведомството пред света.
Варненецът, който съгласно служители от ведомството на Минеков има съществени репутационни проблеми е парашутиран в състезанието. Държавен специалист е най- високата служба за служители и нормалната процедура е за нея да се изисква стаж в съответната дирекция или сходна такава в друго министерство. Трайков няма подобен стаж. В съответните конкурсни условия е посочено, че се изисква “4 години професионален опит ” или добит II сан младши. Интересно е по какъв начин Трайков ще покрие това условие.

Миналата година, когато Минеков отново бе длъжностен министър, Трайков бе взет по цивилен контракт за негов консултант против 3 500 лева месечно заплащане. Направен бе и опит варненецът да получи на облага ведомствен апартамент, само че времето не стигна на служебния министър, с цел да го уреди.

Ведомствени жилища се дават извънредно рядко и единствено на дългогодишни чиновници на министерството, разясниха подчинени на Минеков, които не скриха възмущението си от противозаконните му дейности.

Трайков е прочут партиен аферист, търсещ облаги от политическите обединения, в които се е записвал като член. През 2009 година е измежду учредителите на ГЕРБ във Варна, а през 2013 година напуща партията, откакто е уволнен от общинския съвет като ръководител на Борда на шефовете на Двореца на културата и спорта. През 2014 година за малко влиза в партията на Николай Бареков “България без цензура ”, а от лятото на 2020 година година се числи към партията на Мая Манолова “Изправи се. бг ”.

Изявява се като създател в уеб страницата за подправени вести на Арман Бабикан “Информиран. Нет ”. Трайков бе един от търкалящите се по палатките на Орлов мост и в Ларгото. По време на митингите обичаше да се показва като четвъртия от “Отровното трио ”.

Венец на изявите му като деен герой стана прекъсването за няколко минути на тока в софийското метро на 20 юли. В този акт той взе участие с дуета Еленко Божков и Минчо Спасов, за което и на тримата бяха повдигнати обвинявания за безчинство. В хода на делото наказателната отговорност бе заменена с административна, само че районния съд ги оправда- нямало хулигански дейности.

Трайков е съден и за шофиране в нетрезво положение, с централизация на алкохол в кръвта 2.12 промила. Признал се е за отговорен и е наказан на пробация.

Професионалната биография на Трайков е мъчно да бъде открита. Известно е, че е изхвърлен от Двореца на културата и спорта във Варна за нарушавания. Преди това е изхвърлен и от организация за недвижими парцели “Дриймхоум ” след скандал и формирано дело за закононарушение по член 210 и член 209 от Наказателния кодекс за това, че в интервала 2005 - 2006 година възбудил и поддържал в подвеждане жител на Англия, за да набави имотна полза.
Без критерии министърът на културата разпределя 10 млн. лева
Оценяват плановете “текстово ”

На мрачно министерството на културата разпределя 10 000 000 лв. държавни пари, посредством Национален фонд “Култура ”. Фондът e организация на бюджетна прехрана към министъра на културата, който се заема от служебно назначения Велислав Минеков.

“Резултатите ” от последния конкурс, в който се разпределят 10 000 000 лв. обществени средства по стратегия за възобновяване и развиване на частни културни институции демонстрират, че не е осъществено класиране съгласно оповестените в изискванията на състезанието повече от 50 критерия, като всеки от тях носи избран брой точки (максимум 300 точки, като прагът за утвърждение е над 120).

Класирането очевидно се прави само на база на персоналните желания на забърканите лица т. е. за този има, за този няма. В състезанието се състезават с планови хрумвания повече от 500 организации.

От фонда отхвърлят да дават на участниците към днешна дата решението на управителния съвет, което дефинира дефинитивно плановете, подредени в низходящ ред съгласно дадената им оценка в цифрово изражение т. е класиране, които ще бъдат финансирани от фонда до привършване на планувания бюджет по програмата.

На участниците от Фонда е обяснено, че “оценката на плановете е дефинирана ТЕКСТОВО, а не ЦИФРОВО ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР