Известен малтийски бизнесмен е бил арестуван във връзка с убийството

...
Известен малтийски бизнесмен е бил арестуван във връзка с убийството
Коментари Харесай

Арестуваха бизнесмен за убийството на журналистката Дафне Галиция

Известен малтийски предприемач е бил задържан по отношение на убийството през 2017 година на журналистката Дафне Галиция. Това предадоха международните организации, като се позоваха на източник, непосредствен до следствието.
Йорген Фенек е бил арестуван рано тази заран на борда на първокласната си яхта, малко откакто бил отплавал от острова.
В малтийски медии се появи видео, на което се вижда по какъв начин бойци ревизират плавателния съд, пуснал котва в пристанището на Портомасо.
Фенек е шеф на консорциума, който през 2013 година спечелил разгласен от малтийското държавно управление търг за изграждане на газова топлоцентрала. Той е един от най-богатите и могъщи предприемачи в Малта.
Миналата година стана ясно, че той е притежател на тайната офшорна компания 17 Black, обвързвана с министъра на туризма и началника на канцеларията на премиера Джоузеф Мускат. И двамата отхвърлиха да са получавали заплащания от тази компания. Дафне Галиция е писала за 17 Black няколко месеца преди да бъде взривена в колата си през октомври 2017 година
Арестът бе осъществен ден откакто министър председателят Джоузеф Мускат сподели, че предложил да се даде имунитет от правосъдно гонене на обвинен, служил като медиатор при организирането на покушението против журналистката, в случай че той даде съществени доказателства за това кой стои зад убийството.
Посредникът бе арестуван в Малта на 14 ноември. Той евентуално е бил връзката сред причинителя на покушението през 2017 година и хората, обезпечили взривното устройство, употребявано за убийството. Самоличността му се пази в загадка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР