Известен малтийски бизнесмен е бил арестуван днес във връзка с

...
Известен малтийски бизнесмен е бил арестуван днес във връзка с
Коментари Харесай

Арестуваха малтийски бизнесмен за убийството на Дафне Галиция

Известен малтийски предприемач е бил задържан през днешния ден по отношение на убийството през 2017 година на журналистката Дафне Каруана Галиция, предадоха международните организации, като се позоваха на източник, непосредствен до следствието.

Йорген Фенек е бил арестуван рано тази заран на борда на първокласната си яхта, малко откакто бил отплавал от острова.

В малтийски медии се появи видео, на което се вижда по какъв начин бойци ревизират плавателния съд, пуснал котва в пристанището на Портомасо.

Фенек е шеф на консорциума, който през 2013 година спечелил разгласен от малтийското държавно управление търг за изграждане на топлоцентрала, работеща с газ. Миналата година стана ясно, че той е притежател на тайната офшорна компания 17 Блак (17 Black), обвързвана с министъра на туризма Конрад Мици и с Кийт Скембри, началника на канцеларията на премиера Джоузеф Мускат. И двамата отхвърлиха да са получавали заплащания от тази компания.

Каруана Галиция е писала за 17 Блак няколко месеца преди да бъде взривена в колата си през октомври 2017 година

Арестът бе осъществен ден откакто министър председателят Джоузеф Мускат сподели, че предложил да се даде имунитет от правосъдно гонене на обвинен, служил като медиатор при организирането на покушението против журналистката, в случай че той даде съществени доказателства за това кой стои зад убийството.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР