Известен факт е, че проституцията е една от най-древните професии.

...
Известен факт е, че проституцията е една от най-древните професии.
Коментари Харесай

Вижте кои са най-известните мъжки проститутки в историята

Известен факт е, че проституцията е една от най-древните специалности. Когато мислим за известните проститутки, ние нормално обаче си представяме дами. Без значение е дали става въпрос за кралски любовници като мадам дьо Помпадур, или Нел Гуин в епохата на великите монархии, за дами от Античността като Аспасия и Фрина, които с чара си са съумели да трансформират историята, и даже тези от най-новата история като Бел де Жур и Ксавиера Холандер, които са оказали въздействие на цялата поп просвета. Почти постоянно всеки си показва, че авторитетните хора, практикуващи тази специалност, са дами.

Истината обаче е, че историята познава и доста мъже, занимавали се с тази специалност, които са имали мощно въздействие върху мощните на деня. Тези представители на мощния пол са вдъхновявали поети, художници, водили са протести и са ставали мощни политически фигури. Вижте най-известните жигола от Античността до през днешния ден.

ФЕДОН ОТ ЕЛИДА



Федон бил хубав млад мъж от аристократично семейство. Той живеел в Пиргос, столицата на гръцката област Елида. Още до момента в който е млад, той попада в плен на атиняните, които нападнали страната му, и става плебей. Заради външния си тип е заставен да работи като жиголо. Младежът е видян от Сократ. Философът го закупува, а по-късно му подарява свободата. Федон става на собствен ред мъдрец. Дебатът му с Платон за човешката душа е прочетен вместо посмъртно слово пред гроба на Сократ. По-късно аристократът се завръща в родината и основава лична философска школа, която става след време най-популярната в цялото Средиземноморие;

ЛАО АЙ



По време на регентството на Чин Ши Хуанг, млад държател на страната Цин и по-късно първи император на Китай, Лао бива нает да стане лакей на кралицата майка. Аристократите, които го наели, го считали за евнух, само че това не било истина. Скоро по-късно Лао Ай става ухажор на кралицата и бързо добива власт. Той се възползва с цялостна мяра от това и в скоро време на процедура ръководи страната. Добрите му дни завършват, когато той се пробва да смъкна малолетния император (не без утвърждение на кралицата майка). Превратът се проваля и Лао Ай е екзекутиран. Бедният му генезис и стремежите му обаче сплотяват китайските благородници против му и по този начин страната Цин се трансформира в най-мощната в района. Скоро младият император Чин Ши Хуанг покорява всички други китайски страни и дава началото на Китай.

МАЙК ДЖОУНС



Майк Джоунс е в центъра на един от най-големите кавги в актуалната американска история. Той работи публично като придружител и като жиголо. Оказва се обаче, че един от най-редовните му клиенти е Тед Хагард – може би най-популярният евангелски духовник в Съединени американски щати, консултант на президента Джордж Буш и женен мъж с 4 деца. Хагард е и един от най-големите бранители на закон, с който да се забранят еднополовите бракове. Самият Джоунс издава клиента си, макар че знаел, че това ще постави завършек на кариерата му. Пред публицисти той декларира, че му е писнало от двуличие. След това, несъмнено, издава книга, от която се продават милиони бройки.

АНДРЮ КЪНАН



Кънан бе доста сполучлив жиголо, имащ клиенти на цялата територия на Съединени американски щати. Независимо че цветът на политическия и филмовия хайлайф минавал през студиото му, Кънан постоянно желал освен това, до степен, в която развил психическо заболяване. През 1997 година той стартира да избива някогашните си клиенти. Първата му жертва става някогашният му ухажор Джеф Трейл, следва Дейвид Медисън – прочут проектант. След това Кънан убива Лий Мъглин – прочут строителен бизнесмен. Това слага Кънан в Десетте най-издирвани нарушители в Америка. Последната жертва на жиголото става стилната икона Джани Версаче. Полицията и до през днешния ден търси претекст за убийствата.

Източник: sanovnik.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР