Известен дилър на картини превърна имението, някога собственост на скандалния

...
Известен дилър на картини превърна имението, някога собственост на скандалния
Коментари Харесай

Искате да тънете в лукс като наркобарон - вече може, имение на Ескобар стана бутиков хотел

Известен дилър на картини трансформира имението, в миналото благосъстоятелност на скандалния наркобарон Пабло Ескобар, в първокласен хотел. Но той е по-различен хотел - стаите му са цялостни с продукти от сбирката му, написа dezeen.com. Проектът е на основаната в Ню Йорк компания Lio Malca, която се занимава със модерни творби на изкуството, а хотелът се намира в мексиканския морски курорт Tулум.

Имотът е зарязан, откакто най-богатият в света наркобарон умира през 1993 година Вилата е върната на първичния притежател през 2003 година Докато не я открива компания Lio Malca през 2012 година Тогава стартира и ремонтът. Проектът за реорганизация на постройките и заобикалящата ги земя е за петзвезден хотел, ръководен от Design Hotels. Те отварят девет спални през 2015 година, но от Malca не престават да развиват инвестицията. Как наподобява през днешния ден атракцията? След къса разходка по пешеходна пътека с палми гостите идват в преддверие, покрито с персийски килими. Двойка великански порти, покрити с дървесна кора, оформят главния вход. Във фоайето се виждат картини, статуи и мебели от някои от най-почитаните модерни художници и дизайнери - те са изложени по белите стени и полирани бетонни подове.

Изкуството в хотела постоянно се сменя, тъй че гостите, които се връщат, могат да се любуват на разнообразни работи. Приземният етаж във вилата е за бара, облицован с графичен черно-бял тапет. Спирално стълбище обезпечава достъп до покрива, с различен бар - на терасата. А от кулата се открива чудесна панорама към буйната тропическа природа. Стъклени порти на тази арткъща се плъзгат непосредствено върху пясъка, а високите стаи са украсени с ярка палитра от цветове. Червени кадифени пердета, килими и меки мебели прибавят още цвят в интериора. А огромният плувен басейн е облицован с плочки в ирисовосиньо. Тук има и скрита подземна парна стая, която свети в разнообразни цветове като апаратура на Джеймс Туррел. И излиза непосредствено до басейна.

Тулум е археологически обект в Югоизточно Мексико, щата Кинтана Ро, обхващащ руините на бивш град на маите. Той е измежду най-късните градове на маите. Достига своя подем през 13.-15. век, като просъществува 70 години след началото на завладяването на района от Испания. След това градът бързо запада, евентуално вследствие на пренесени от испанците заразни заболявания. Сред най-добре непокътнатите крайбрежни градове на маите през днешния ден Тулум се посещава от доста туристи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР