Известен бургаски рибар, за когото от години имаше съмнения, че

...
Известен бургаски рибар, за когото от години имаше съмнения, че
Коментари Харесай

Спипаха Иван Щъркела при зрелищна акция в Бургас

Известен бургаски риболовец, за който от години имаше подозрения, че се занимава с нечисти действия, бе хванат през днешния ден при зрелищна акция на инспекторите от ИАРА Бургас да трали за бяла мида край Черноморец, заяви свидетел на ареста му, представен от Флагман.бг. Около обяд Иван Димитров Стоянов, прочут с прозвището Щъркела, и брат му Стойко отишли в региона на местността „ Тополите”, нагазили с водно колело във водата и влезнали в ролята на туристи, очевидно, с цел да заблудят управляващите.


Това е водното колело, употребявано за бракониерския улов

Ходът им се счита за новаторски, тъй като инспекторите от ИАРА водят под доклад всички риболовен лодки и ги ревизират постоянно, само че до този миг никой не е бракониерствал с водно колело. А то е идеално за тази цел защото бялата мида е на дребна дълбочина – на метри от плажа и изваждането й с водно колело е лесна задача.

Иван и Стойко са видяни първо от гранични служители на реда, които ги следили и дейностите им се сторили безпределно съмнителни. Те ги призовали да излязат, с цел да ги ревизират, само че братята отказали да го създадат.



На място е извикан помощник на ИАРА, който също няколко пъти ги помолил да излязат на сушата, само че откакто те не го сторили, самичък влезнал във водите и извадил плавателния съд на двамата братя, а във водното колело са открити три драги и към 10-ина кг бяла мида. Съмненията са, че на дъното е изхвърлена най-малко още толкоз.

Сериозна глоба ще отнесе Иван Стоянов, а за брат му занапред ще се потвърждава какво е присъединяване му. Само за драгите Щъркела го грози санкция от 4500 лв., ще бъде съден и за опозиция при арест.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР