Извеждайки партньорството на преден план в нашите отношения, показваме, че

...
Извеждайки партньорството на преден план в нашите отношения, показваме, че
Коментари Харесай

За опазване на българските паметници и енергийно сътрудничество си поговориха Гълъб Донев и Буяр Османи

„ Извеждайки партньорството на напред във времето в нашите връзки, демонстрираме, че имаме действително общо предпочитание за реализиране на резултати в интерес на нашите жители “.

Това сподели министър председателят Гълъб Донев на среща с външния министър на районен съд Македония Буяр Османи, представен от NOVA. Двамата разговаряха в Министерския съвет, оповестиха от пресцентъра на служебното държавно управление.

В рамките на диалога акцент беше подложен върху въпроса за включването на българите в Северна Македония като държавотворен народ в Конституцията на страната. Това е основна стъпка в подтекста на започването на договаряния за участие в Европейски Съюз.

Пред външния министър Османи служебният ни министър председател посочи също смисъла, което България отдава, на възобновяване и поддържането на българските военни монументи на територията на Република Северна Македония, като изрази очакване за поддръжка по тематиката от страна на държавното управление в Скопие.

Премиерът Гълъб Донев уточни още изгодите от задълбочаване на търговско-икономическите връзки сред двете страни, както и от продължение на секторното съдействие.

Двамата дискутираха и съдействието в енергийната сфера, както и реализирането на Коридор №8 като стратегическа европейска артерия за превоз и връзка.

Премиерът Донев подчертава върху нуждата двете страни поредно да следват позитивния дневен ред в връзките си, да генерират удобен климат и да не позволен ерозия на постигнатото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР