Извеждането от експлоатация на четирите реактора на японската атомна електроцентрала

...
Извеждането от експлоатация на четирите реактора на японската атомна електроцентрала
Коментари Харесай

44 години ще са нужни за демонтажа на АЕЦ Фукушима-2

Извеждането от употреба на четирите реактора на японската атомна електроцентрала „ Фукушима-2 “ ще изисква към 44 години, заяви японската организация Kyodo,като се базира на енергийната компания Tokyo Electric Power (TEPCO), която показа проекта си пред управляващите на село Томиока, ситуирано в непосредствена непосредственост до централата, предава TACC.
Предвижда се работата да бъде разграничена на четири стадия. Около 10 години ще отнеме подготовка за интервенцията и разбор на допустимо замърсяване. След това оставащото време ще бъде изразходвано за ремонт на оборудването, самите реактори, както и за срутване на постройките, съобщи организация Фокус.
В процеса на извеждане от употреба ще бъдат отстранени повече от 9,5 хиляди употребявани горивни пръти и още 500 цели елемента с радиоактивно гориво. Според предварителни планове размерът на боклука и други боклуци по време на интервенцията ще надвиши 2 милиона тона. Tokyo Electric Power ще показа окончателния проект за срутване тази година.
Цената на плана се прави оценка на повече от 3 милиарда $, а осъществяването му включва построяването на ново вместилище за отработено гориво и други нуклеарни боклуци от станцията.
„ Фукушима-2 “ се намира на 12 км южно от авариралата АЕЦ „ Фукушима-1 “. Атомната електроцентрала е построена от четири енергийни блока с мощ 250 MW всеки. Те са издигнати и въведени в употреба от 1981 до 1986 година. По време на земетресението и цунамито през 2011 година повредата на „ Фукушима-2 “ беше предотвратена и нейните реактори бяха изключени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР