Извеждането на дерайлиралите цистерни с амоняк от жп катастрофата при

...
Извеждането на дерайлиралите цистерни с амоняк от жп катастрофата при
Коментари Харесай

Местят дерайлиралите цистерни още 2-3 дни

Извеждането на дерайлиралите цистерни с амоняк от жп злополуката при Пирот ще продължи още два-три дни, сподели кметът на общината Владан Васич.

Пълното обезопасяване и извеждането на дерайлиралите цистерни с амоняк от жпкатастрофата при Пирот ще продължи още два-три дни, сподели Владан Васич. От тази заран екипите са възобновили работата с на терен след случая нощес, когато един ог жп крановете, изпратени от България, е посочил проблем.

Най-трудно и постепенно се оказа обезвреждането на 13-ата цистерна, от която продължава да изтича амоняк. На терена работи и български екип  - два 50-тонни крана, 2 крика и 11 чиновници на НКЖИ. Товароподемността на дваат крана еъ 250 тона. 

Снощи единият от крановете е основал проблеми при повдигането на цистерната. За случай не може да се приказва. Нашият екип работи по проект – през вчерашния ден са вдигнати  две цистерни, разясняват от министерството.

Българските чиновници са били изтеглени от мястото на случая заради продължаващото приключване на амоняк. На линията остават три от дерайлиралите цистерни, чието неутрализиране следва в околните два-три дни. 

Теренът, където се работи, е под непрекъснато видеонаблюдение и под полицейска защита. Ситуацията е под цялостен надзор, няма замърсяване с амоняк на атмосферния въздух и водите на река Нишава.

Автомагистралата Цариброд - Ниш е отворена и не се  налага даже и отчасти  ограничение на придвижването по кулоар 10. Обявени са различни направления единствено към селата Сопотски хан и Темско, койот са най-близо, добави кметът на Пирот Владан Васич.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР