Извеждането на 4-мата българи в Ухан - града, център на

...
Извеждането на 4-мата българи в Ухан - града, център на
Коментари Харесай

Захариева: Готови сме да пратим правителствения самолет за българите в Ухан

" Извеждането на 4-мата българи в Ухан - града, център на болестта, е допустима алтернатива. В непрекъснат контакт сме с тях. Следим обстановката, в подготвеност сме. Но това е град в карантина, в контакт сме и с китайските управляващи. Не става въпрос за средства, а за координирани дейности ".

Това сподели външният министър Екатерина Захариева в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви.

" Все още обаче никоя страна не е е извела своите жители. И четиримата българи желаят да се върнат, те са добре към този момент, дано да съблюдават напътствията на китайските управляващи. Готови сме да изпратим и държавния аероплан ", увери тя.

" Информацията за съветските дипломати получихме от прокуратурата в деня, в който тя направи прессъобщението си. Затова и извикахме съветския дипломат в министерството - естествена дипломатическа процедура. Нямаше по какъв начин Външно да не реагира. Вярвам, че няма да има утежняване на връзките си с Русия, само че нямахме различен избор - трябваше да действаме по метода, по който го направихме ", сподели още тя.

" До края на тази година смяна в статута на българите в Англия няма да има, това е временен интервал. Все още не е ясно дали ще пътуваме с персонални карти или паспорти до Англия, само че огромна е вероятността да се изискват отсега нататък паспорти ", добави тя. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР