Изведоха бизнесмена Васил Божков, обвинен в 19 престъпления, от Летище

...
Изведоха бизнесмена Васил Божков, обвинен в 19 престъпления, от Летище
Коментари Харесай

Изведоха Божков от летището, предстои задържане за 72 часа

Изведоха предприемача Васил Божков, упрекнат в 19 закононарушения, от Летище София. Самолетът му кацна в София преди повече от час. Той се приземи на Терминал 2. 
Прочетете още
Адвокатът, с който е дошъл Божков от Дубай е Стоян Баумайер. Той съобщи, че бизнесменът се е върнал напълно непринудено и при първа опция, тъй като до завчера той нямал позволение от управляващите в Дубай да напуща страната от основание за неговата сигурност.

Още на пистата Божков бе посрещнат от екип на Гранична полиция. Униформените го водиха за медицински прегледи, както е по процедура, и му връчиха призовката, че е търсен.

Граничарите ще предадат Божков на следователи, които ще му предявят 3 следствия, по които предприемачът е обвинен. С него е юристът му Георги Гатев. 

 

Обвиняемия Васил Божков ще бъде арестуван за 72 часа, следва предявяването на обвинявания, както и призоваването му като очевидец по друго досъдебно произвеждане в СГП.Това оповестиха Софийска градска прокуратура.

На 25 август 2023 година, оповестеният  за интернационално търсене Божков, се е явил непринудено пред органите на Министерство на вътрешните работи на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Летище София “. Спрямо същия по досъдебни производства, водени в Софийска градска прокуратура (СГП), има наложена мярка за процесуална насила задържане за период до 72 часа.

В тази връзка СГП и Следственият отдел при СГП са подхванали всички законови условия по предявяването на обвиняванията по отношение на предприемача, като в границите на разпита му в качеството на обвинен той има право да даде пояснения. Предстои наблюдаващите прокурори да преценяват дали да внесат искане пред Софийския градски съд за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

С оглед на това, че Божков има качеството на очевидец по друго досъдебно произвеждане, водено в СГП, по което са изпращани молби за интернационална правна помощ, като същите не са били изпълнени, следва призоваването на лицето за разпит в качеството му на очевидец по наказателното произвеждане.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР