Изведнъж след дни на метежи и палежи във Франция обществото

...
Изведнъж след дни на метежи и палежи във Франция обществото
Коментари Харесай

Философ: Франция клокочи, в момента е вдигнат капака на тенджерата

Изведнъж след дни на метежи и палежи във Франция обществото си дава сметка, ч е има няколко Франции. Има няколко генерации на обществени помощи и проблемите през годините се натрупат и натрупат. 

Това разяснява пред Българска национална телевизия Тони Николов, мъдрец и публицист. 

Винаги има човешки живот в основата на всичко. През годините нещата се повтарят. Може би е добре да се каже какво е станало с 18-годишното момче, което бе убито в този момент. Той предишния вторник кара измежду бял ден един лимонов мерцедес наоколо до един квартал, прочут с авангардните си здания, минава на алено, двама моторизирани служители на реда се пробват да го спрат, като единия вади револвер, само че го прострелва вмедсто в крайници или в ръката вв гърдите. И виждаме какъв е резултата, разяснява той.

Това е мотивът, с цел да избухне цяла Франция. Повод е да избухнат нерешени проблеми, които се натрупат години наред. Това са проблеми, трупани от години наред, които са и в сърцето на Франция, и в проблематичните квартали. Не става въпрос за незаконни емигранти. Защото в случай че си незаконен бежанец във Франция, ще спазваш всички правила, с цел да не те заловен и да не изчезнеш, изясни той.

В множеството случаи става въпрос за проблематични юношески банди, които правят дребни закононарушения и се занимават с продажба на някаква дрога, най-често канабис. Това са маргинални групи, които удрят обаче полицейски ръководства, учебните заведения - местата за интеграция, домовете на хора, които са на високи публични позиции, уточни той.

Тук става въпрос за проблем с интеграцията. Франция счита, че има работещ интеграционен модел. Емблемата на цялото това нещо е футболния тим. Но казуса къде е? - интеграцията става през учебните заведения и през основаване на работни места, което обаче не се случва и френското общество е разграничено. Така че сега би трябвало да се вземат доста съществени решения, защото казусът бълбука. Трябва да се питаме по какъв начин да се работи оттук-нататък. Това не е проблем единствено на Франция, а е проблем, който може да избухне на всички места в Европа, уточни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР