Изведеният вчера в космоса космически кораб от ново поколение Crew

...
Изведеният вчера в космоса космически кораб от ново поколение Crew
Коментари Харесай

SpaceX Crew Dragon успешно се скачи с Международната Космическа Станция

Изведеният през вчерашния ден в космоса галактически транспортен съд от ново потомство Crew Dragon на галактическата компания на Илън Мъск SpaceX сполучливо се скачи с Международна Космическа Станция. Космическият транспортен съд е основан в границите на програмата на НАСА Commercial Crew Development за превозване и завръщане на екипажи астронавти до МКС. Целият развой на скачването бе показан в действително време в YouTube канала на НАСА.



Crew Dragon употребява 16 мотора за маневриране в космоса, употребяващи примес от монометилхидразин и диазотен тетраоксид. С помощта на тези мотори траекторията полета бе поправена, до момента в който галактическият транспортен съд се приближаваше до МКС.

The @SpaceX Crew Dragon is attached to the @Space_Station! It's a first for a commercially built & operated spacecraft designed for crew! #LaunchAmerica pic.twitter.com/ddck58TVnP

— NASA Commercial Crew (@Commercial_Crew) March 3, 2019

Основната разлика на Crew Dragon от товарната версия на Dragon и корабите на другите компании е, че безусловно всички стадии на скачването са роботизирани и автоматизирани. Автопилотът сполучливо извърши всички маневри, като на борда на кораба се намираха манекенът Рипли и 180 кг товар за потребностите на станцията. Основната цел на задачата Demo-1 бе тоталната инспекция на всички системи в границите на сертификационната стратегия на НАСА. Получаването на документа включва четири стадия: два теста за избавяне на екипажа (при изстрелването и по време на полет), както и два полета до МКС – без и с екипаж. Тоест, първите три стадия към този момент са сполучливо преминати, а полетът на Crew Dragon с астронавти на борда е разгласен за месец юли тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР