Изведени са три основни сценарии за развитие на коронавирусната пандемия,

...
Изведени са три основни сценарии за развитие на коронавирусната пандемия,
Коментари Харесай

Учените с три сценария за развитието на коронавируса

Изведени са три съществени сюжети за развиване на коронавирусната пандемия, оповестени през днешния ден от интернационалната научна общност. Това информира на постоянния брифинг в Министерския съвет секретарят на Националния действен щаб доцент Димо Димов.

Сценарий 1 планува серия от повтарящи се дребни талази, които ще се демонстрират и през лятото поредно през интервал до две години и предстояща наклонност за понижаване през 2021 година Според сюжет 2 - по-голяма вълна ще има през есента и зимата на 2020 година, което е типично за сезонните респираторни болести, и следващи една или повече по-малки талази през 2021 година Третият сюжет, т. нар. " постепенно изгаряне на причинителя " прогнозира възникване на обособени случаи, само че без ясно изразен вълнов модел. 

" Независимо от сюжета, който следва тази пандемия, упованията са сред 18 и 24 месеца да се установи забележителна интензивност на коронавирусната зараза ", сподели доцент Димов.

По думите му, обществата и страните би трябвало да се приспособяват и да намерят салдото сред противоепидемичните ограничения и възобновяване на икономическия и публичния живот. 

" В тази връзка, както и в нашата страна, следваме наклонността на поетапно либерализиране на ограничаващите мероприятия, В идващите дни ще се проучва резултатът и в същото време ще се върви към следващо либерализиране на част от ограниченията ", сподели още доцент Димов. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР