Извършва серия тестове, за да открие и поправи развалени секториHard

...
Извършва серия тестове, за да открие и поправи развалени секториHard
Коментари Харесай

Hard Disk Validator – вазстановява секторите на твърдия диск

Извършва серия проби, с цел да открие и поправи развалени браншове

Hard Disk Validator поддържа четири разнообразни теста за намиране и корекция на неприятни браншове
(екранна фотография: Hard Disk Validator)

Когато копирате нещо на твърдия диск, се генерира контролна сума за всеки б лок и тя постоянно би трябвало да съответствува с данните, съхранявани в избран бранш. В случай, че това не е по този начин, ще се окажете с негоден бранш, който е недосегаем и негоден.

Hard Disk Validator е помощна стратегия с отворен код, която сканира диска в търсене на развалени браншове и презаписва съхранените данни, като по този метод секторът може да бъде употребен още веднъж. Програмата е доста елементарна за потребление и изцяло портативна, т.е. може да се употребява от флашка на разнообразни компютри.

Всеки бранш на твърдия диск съхранява и контролна сума, която се употребява за инспекция на целостта на данните. Ако контролната сума не съответствува с данните, секторът ще се смята за недействителен и към този момент няма да бъде наличен.

Лошите браншове се появяват по разнообразни аргументи, като най-честите са неправилна работа на твърдия диск или спиране на зареждането. Винаги е добра концепция да ревизирате диска за съществуване на сходни браншове след ненадейно изключване.

Hard Disk Validator поддържа четири разнообразни теста, които оказват помощ за намиране и възобновяване на неприятните браншове. Важно е да изберете верния тест, с цел да не загубите значими данни.

Първите два теста са предопределени да сканират HDD за развалени браншове, да ги презапишат и да прочетат данните, с цел да се уверят, че са били записани сполучливо. Третият тест записва тестов образец на диска, ревизира дали е записан сполучливо и по-късно възвръща истинските данни. Четвъртият тест пропуща последната част, което значи, че истинските данни ще бъдат изгубени.

Въпреки че не предлага никакви усъвършенствани функционалности, Hard Disk Validator е отличен инструмент за консуматори, които желаят бързо да ревизират твърдите си дискове за развалени браншове и да ги възстановят.

Струва си да се означи, че това е изцяло портативно приложение, тъй че откакто го употребявате, няма да остави никакви следи в системата, а също по този начин може да се започва от флашки или други портативни устройства на всеки компютър.

Даунлоуд: Hard Disk Validator
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР