Извършва пълна вътрешна проверка на Напоителни системи“. Резултатите от одита

...
Извършва пълна вътрешна проверка на Напоителни системи“. Резултатите от одита
Коментари Харесай

Проверяват Напоителни системи, резултатите от одита отиват при Кьовеши |

Извършва цялостна вътрешна инспекция на „ Напоителни системи “. Резултатите от одита ще бъдат предоставени на прокуратурата, както на българската, по този начин и на европейската. 

Има сигнали за нарушавания, в това число и опит за корист с европейски средства за ремонт на напоителни уреди, които са в прорез с европейското законодателство. По тази причина съществува и заплаха от налагане на финансови корекции, което ще се отрази и на цялостното финансово положение на „ Напоителни системи “.

Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов при ревизия на разрушените уреди в община Садово.

Министърът осведоми, че първичните данни демонстрират, че възлагането на ремонтите се е правило по непрогледен метод, като има информация за нелоялни практики, като слагане на дискриминационни условия. Общата сума на подписаните контракти за действия по напоителни уреди е 107 млн. лева „ Допускам опция да има смяна на управлението. Но ще изчакам окончателната информация, с цел да се видят кои са виновните лица и да се вземат финални решения “, уточни още доктор Иванов. 

„ Дигата при Садово, както и всички ремонтирани през последни две години, нямат Акт 16. Работата по тях не е напълно призната, само че всички действия са изцяло платени “, изясни министърът. И посочи, че те към момента са в гаранция и би трябвало компаниите, работили по тях, да извършат възобновяване за лична сметка. По думите му, на фирмите към този момент са изпратени писма, а в случай че откажат да обновят оборудванията, всички материали ще бъдат изпратени на прокуратурата. „ Очакваме в идващите дни информация от компаниите и се надявам договорните връзки да бъдат спазени ", заяви министърът.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР