Извършителят на у нас най-вероятно е българин. Това съобщи за

...
Извършителят на у нас най-вероятно е българин. Това съобщи за
Коментари Харесай

Експерт подозира българин за хакерската атака срещу сайта за преброяване

Извършителят на у нас най-вероятно е българин. Това заяви за БНР, специалист по киберсигурност и някогашен чиновник на ГДБОП.

Тулев изясни, че евентуално офанзивата е осъществена през по този начин наречените ботнет мрежи, които употребяват хиляди инфектирани компютри в други страни. Именно заради тази причина формалните данни сочат, че офанзивите идват от Швеция и Китай.

„ Почти съм уверен, че той е българин. Този човек може да бъде във всяка една точка на света, стига да има интернет достъп и да разполага с нужните познания и, несъмнено, да разполага с достъп до такава ботнет мрежа, която персонално той е построил или надлежно я е закупил, тъй като такава ботнет мрежа даже може да бъде закупена в тъмния интернет просто за потребностите на неговото прилагане “, сподели Любомир Тулев.
 Експертът по киберсигурност Любомир Тулев: Когато е доста хубаво, не е на хубаво Експертът по киберсигурност Любомир Тулев: Когато е доста хубаво, не е на хубаво
Октомври е месецът на битката с киберпрестъпността. Експертът по киберсигурност Любомир Тулев описа за редица лъжливи практики в кибе...

„ Някой хакер в Швеция да се интересува от платформата за броене в България като че ли ми се коства толкоз нерелевантно в тази обстановка. Огромна е вероятността, съвсем съм уверен, че това е българи, който просто се е опитвал надали не да се надсмее, да покаже в действителност какъв брой, за следващ път надали не не сме си добре свършили работата “, продължи специалистът.

Преди ден в обществената мрежа Facebook се популяризира всеобщо рекламно известие от името на огромна компания за облекла.

Любомир Тулев изясни, че това е тип офанзива, целяща надзор над профили в обществените мрежи и достъп до данните в тях.

„ В момента, в който вие кликнете на този линк, който ви е бил изпратен от ваш другар, тъй като някъде се намерили в интернет, в компрометирана платформа, вие на процедура давате достъп до търд празненство апликация да ръководи вашият профил и да поства от ваше име, да вземем за пример на вашата стена или да изпраща до вашите консуматори или вашите другари известия “, изясни той.

Още от КРИМИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР