Извършителят на тройното убийство в Рогош Николай Христов остава в

...
Извършителят на тройното убийство в Рогош Николай Христов остава в
Коментари Харесай

Зловещи разкрития за тройното убийство в Рогош

Извършителят на тройното ликвидиране в Рогош Николай Христов остава в ареста, реши Окръжният съд в Пловдив, оповестява Plovdiv24.bg.

Неговият юрист изиска по-лека мярка за неотклонение " домакински арест “, само че съдът не почете настояването му и удостовери определението на първоинстанционния съд.

Съдията означи, че има събрани спорни данни за закононарушението и че към момента делото е на ранен стадий. Но има и свидетелски показания и данни от видео наблюдаване, които не поддържат обясненията на подсъдимия. Ето за какво " задържане под стража “ остава най-адекватната мярка за него, сподели съдията.

Прокурорът по делото Румен Попов сподели в залата, че фактически Николай и татко му са имали тежки взаимоотношения с жертвите, само че това не оправдава причинителят на тежкото закононарушение, който в един миг е работил като истински " екзекутор “.

Той убива двамата свои братовчеди, които са тръгнали да го атакуват в дома му, само че след това на открито е догонил и третият – чичо му Енчо, който е бил тръгнал да бяга. Николай е възпроизвел във въздуха два предупредителни изстрела и откакто го е настигнал, е стрелял в него, към този момент на двора.

Според юриста на подсъдимия той е бил нападнал от роднините си, въоръжени с железни пръти, в неговия дом, в наличието на малолетната му щерка. Това е нещо доста значително, което би следвало да се има поради при правната подготовка на закононарушението.

Тройното ликвидиране стана на 06.08.2022 година в с. Рогош, обл. Пловдив. Обвиняемият е употребявал огнестрелно оръжие – едноцевна, гладкоцевна пушка и съзнателно е умъртвил тримата мъже – татко и двамата му синове – закононарушение по член 116 ал.1 т.4 пр.3 т.6 прочие 1 от Наказателния кодекс, съгласно обвинителния акт на прокуратурата.

Николай Христов е упрекнат и за това, че на същата дата и място е държал огнестрелно оръжие - едноцевна, гладкоцевна пушка - 12-ти диаметър и 24 патрона, без да е имал съответно позволение – закононарушение по член 339 алинея 1 от Наказателния кодекс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР