Извършителят на снощния атентат в Брюксел е обезвреден“ и задържан,

...
Извършителят на снощния атентат в Брюксел е обезвреден“ и задържан,
Коментари Харесай

Извършителят на атентата в Брюксел е обезвреден

Извършителят на снощния атентат в Брюксел е „ обезвреден “ и арестуван, оповестиха локални медии. Уточнява се, че той е бил прострелян от полицията в гръдния панер, само че е жив.

Според данни в медиите Абдесалем Л., роден на 1 септември 1978 година, тунизийски мигрант в противозаконен престой в Белгия, е бил открит в кафене близо до жилището, което е обитавал в столичния квартал „ Скарбек “. Отбелязва се, че той е обитавал в Белгия от 2019 година и е подал молба за бежанска протекция.

„ Вчера трима души излезли с желанието да отидат на един  прелестен футболен празник.  Двама от тях  изгубиха живота си при жестока терористична офанзива „, сподели Де Кро на конференция тази заран. „ На техния живот беше комплициран несвоевременен край с изключителна свирепост. “

„ Извършителите са се насочили  съответно към шведските ентусиасти,  дошли в Брюксел за футболната среща на Червените дяволи “, сподели министър председателят, имайки поради мача сред националните тимове на Белгия и Швеция на стадион „ Крал Бодуен “ в Брюксел, която поради нападението беше прекратена след първото полувреме при резултат 1-1.

„ Терористите би трябвало да схванат, че в никакъв случай няма да съумеят в желанието си. Никога няма да съумеят да подчинят нашите свободни общества. С омразата и насилието си те демонстрират само изтощение “, сподели Де Кро. „ Тероризмът в никакъв случай няма да ни победи. “

Де Кро уточни, че полицейското наличие в белгийската столица ще бъде засилено, откакто Координационното звено за разбор на закани увеличи степента заплаха на 4 равнище, което значи, че има доста сериозна опасност.

Ще бъдат  повишени ограниченията за сигурност  и на редица деликатни места, изключително на такива, свързани с шведската общественост, сподели той, а в останалата част на Белгия ще бъдат засилени инспекциите.

Де Кро призова  всички в Брюксел към зоркост.  Следобед Националният съвет за сигурност ще се събере на съвещание, добави министър председателят.

 

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР