Извършителят на нападението срещу двете джамии в новозеландския град Крайстчърч,

...
Извършителят на нападението срещу двете джамии в новозеландския град Крайстчърч,
Коментари Харесай

Атентаторът от Крайстчърч ще получи доживотна присъда

Извършителят на нападението против двете джамии в новозеландския град Крайстчърч , при което починаха 50 души, ще прекара остатъка от живота си в единична килия. Това заяви новозеландският министър на външните работи и вицепремиер Уинстън Питърс в Истанбул .
В града на Босфора сега се организира изключителна среща на страните от Организацията ислямска конференция на равнище външни министри, предава БГНЕС.
" Терористът ще прекара оставащата част от своя живот в единична килия ", сподели Питърс, представен от телевизия " Хабертюрк ".
Той също по този начин акцентира, че Нова Зеландия е " страна, която придава огромно значение на свободата на вероизповеданията ". " Нападението против джамията е офанзива против всички нас ", добави външният министър на островната страна.
Генералният секретар на ОИС Юсеф Ахмед ал-Усаймин съобщи, че " всички международни водачи би трябвало да чуят, че тероризмът няма национална, религиозна и расова принадлежност ". " Ако не са противопоставим на радикализма и враждата към мюсюлманите, тогава закононарушенията на ислямофобска почва няма да престанат ", счита той.
Припомняме, че на 15 март 28-годишният австралиец Брентън Тарант разстреля 50 души в две джамии в Крайстчърч. Неговият акт беше наказан остро от цялата новозеландска и международна общност. Водеща роля в тези тежки за островната страна дни изигра министър председателят Джасинда Арънд, с което най-вероятно си е навлякла омразата на крайните екстремистки детайли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР