Извършителят на нападението с нож във влак в Германия през

...
Извършителят на нападението с нож във влак в Германия през
Коментари Харесай

Ислямистки подбуди са движили нападателя с нож във влак в Германия |

Извършителят на нападението с нож във трен в Германия през ноември 2021 година, при която бяха ранени няколко души, е работил по ислямистки подбуди, заяви мюнхенската прокуратура , представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

След следствие на Баварската работа за битка с екстремизма и тероризма може да се одобри и че обвиненият " е работил въз основа на ислямистки екстремистки убеждения “, написа в официалното съобщение. Вследствие на това следствието е поверено на федералната прокуратура в Карлсруе, способена по въпросите на тероризма.

Нападението бе осъществено на 6 ноември във високоскоростен трен сред Пасау и Хамбург. При него бяха ранени четирима души, някои от които тежко. Задържан бе 27-годишен мъж, който първоначално бе настанен в психиатрия. Епикризата обаче сподели, че е по това време мъжът е знаел какво прави и бе трансфериран в център за задържане, напомня Франс прес.

" Цялостната и задълбочената оценка на (устройствата за съхранение) на данни, конфискувани от обвинения, и разпитите на очевидци, които организирахме, също така ни предоставиха значими улики, показващи, че (атаката е била извършена) въз основа на ислямистки екстремистки убеждения, свързани с (групировката) " Ислямска страна “, сподели още прокуратурата в Мюнхен. Тя обаче посочи, че обвиненият наподобява не е част от " Ислямска страна " " на организационно равнище, нито е управителен от нея “.

Германия, която дефинира крайнодесния тероризъм като опасност номер едно за своята сигурност, стана сцена на няколко ислямистки офанзиви през последните години. Най-смъртоносното от тях бе осъществено през декември 2016 година на коледен базар в Берлин, отбелязва Франс прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР