Извършителят на масовото убийство в новозеландския град Крайстчърч е направил

...
Извършителят на масовото убийство в новозеландския град Крайстчърч е направил
Коментари Харесай

Убиецът от Крайстчърч е дарил 2200 евро на френско крайнодясно движение

Извършителят на всеобщото ликвидиране в новозеландския град Крайстчърч е направил през есента на 2017 година четири дарения на френското крайнодясно придвижване "Поколение за еднаквост ", заяви през днешния ден австрийският в. "Щандард ".

Дарени са общо 2200 евро, платени на четири вноски, показва вестникът, който се базира на източници, близки до немската полицията. Кой е крайният адресат обаче не е ясно, защото може да става въпрос за френската организация или за други групи от придвижването за еднаквост в Европа, означи той. Според "Щандард " службите на австрийското разузнаване разполагат със същата информация, която произтича от следствието на нападенията, осъществени от австралиеца Брентън Тарант на 15 март. Тогава той умъртви 50 души в две джамии в Крайстчърч. През 2018 година Тарант направил настрана подаяние за Австрийското придвижване за еднаквост (АДИ) - факт, който накара австрийските управляващи предходната седмица да стартират следствие.

Съоснователят и лидер на АДИ Мартин Зелнер призна, че е получил вноска от 1500 евро от Тарант, само че увери, че не е имал персонален контакт с него.

Разследването на терористичния акт в Крайстчърч разкри, че Тарант няколко пъти е обитавал в Европа, което е задълбочило неговото радикализиране и расистката му идеология.

След разкритията на Зелнер австрийското държавно управление, формирано от консервативната Австрийска национална партия (АНП) и крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), уточни, че не изключва опцията от разформироване на Австрийското придвижване за еднаквост.

Френското държавно управление заяви през вчерашния ден, че изследва методите за разформироване на "Поколение за еднаквост ", изключително след неотдавнашна антиимигрантска акция на нейни членове на покрива на административна постройка в парижко предградие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР