Извършителят на измами на възрастни хора, станали през последните дни

...
Извършителят на измами на възрастни хора, станали през последните дни
Коментари Харесай

МВР с подробности за рецидивиста, обрал дядо на спирка в София

Извършителят на измами на възрастни хора, станали през последните дни в столицата, е арестуван на адрес на негов родственик. Той е с осем неоправдателни присъди, като последната изтърпяна присъда е отпреди три-четири месеца, сподели на брифинг шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/ старши комисар Георги Хаджиев.

"Обвинението му е за машинация, осъществена в изискванията на рисков рецидив, по член 211, като от три до 10 години планува законът за отнемане от независимост за това закононарушение ", изясни административният началник на Софийската районна прокуратура /СРП/ Невена Зартова. Тя напомни, че преди три имаше случай с потърпевш възрастен мъж в кв. "Гео Милев " в София, а в този момент има втори подобен проблем, обвързван с мъж на 83 години.

Извършителят на измамите е същият и закононарушението е осъществено по същата скица, като обвиненият се е представял за чиновник на пощата. Той е обяснил е на потърпевшия мъж, че от клона, където са му изплатили пенсията, е получил 50 лв. по-малко. Извършителят на измамата е изискал тази сума, с цел да се увери в това, откакто възрастният мъж е предал парите, обвиненият ги е преброил и му ги е върнал, като е задържал за себе си 300 лв., сподели Невена Зартова.

Тя заяви, че на причинителя е повдигнато обвиняване и за второто действие, и той е арестуван все още. Днес ще бъде прегледано от Софийския областен съд настояването на СРП за вземането на мярка за неотклонение "задържане под стража ", заяви Невена Зартова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР