Извършителят на атентата на станцията на лондонското метро Парсънс Грийн

...
Извършителят на атентата на станцията на лондонското метро Парсънс Грийн
Коментари Харесай

Доживотен затвор за извършителя на атентата в лондонското метро

Извършителят на атентата на станцията на лондонското метро " Парсънс Грийн " (Parsons Green), 18-годишният иракчанин Ахмед Хасан, беше наказан в Лондон на пожизнен затвор, съобщи Франс прес.

Съгласно присъдата, минималният период, който Хасан ще прекара в пандиза, е 34 години, т.е. по-рано от това той не може да попадне под прошка.

На 16 март Ахмед Хасан беше приет за отговорен в опит за ликвидиране от Централния углавен съд на Англия - Олд Бейли.

На 15 септември 2017 година, самоделна бомба отчасти се взриви във вагон на лондонското метро, ранявайки 51 души. Тази офанзива, за която пое отговорност джихадистката организация " Ислямска страна ", беше петата поред във Англия в границите на шест месеца.

Самоделната бомба, направена от Ахмед Хасан, съдържаше остриета на ножове, гвоздеи и болтове, както и няколкостотин грама триацетонен трипероксид - един неустойчив експлозив, който е доста скъп от джихадистите, отбелязва Франс прес.

Хасан " е основал самоделната бомба за да убие безсистемно допустимо максимален брой хора ", разгласи предходната седмица представителката на прокуратурата Сю Хеминг, след признаването му за отговорен. " Само по една случайност устройството не е сработило, както той е предвиждал. "
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР