Извършителят на атаката с нож във влак в Германия през

...
Извършителят на атаката с нож във влак в Германия през
Коментари Харесай

Атаката с нож в влак в Германия през ноември е извършена с ислямистки подбуди

Извършителят на офанзивата с нож във трен в Германия през ноември 2021 година, при която бяха ранени няколко души, е работил с ислямистки подбуди, заяви мюнхенската прокуратура, представена от Франс прес.

След следствие на Баварската работа за битка с екстремизма и тероризма може да се одобри, че обвиненият е направил нападението " и е работил въз основа на ислямистки екстремистки убеждения “, написа в официалното съобщение. Вследствие на това следствието е поверено на федералната прокуратура в Карлсруе, способена по въпросите на тероризма.

Атаката беше осъществена на 6 ноември във високоскоростен трен сред Пасау и Хамбург. Нападателят рани четирима души, някои от които тежко. Той бе арестуван и първоначално бе настанен в психиатрия. Психиатричната експертиза, извършена по-късно, обаче сподели, че 27-годишният по това време мъж е знаел какво прави. В резултат нападателят бе изпратен в трансфериран в център за задържане, напомня Франс прес.

" Цялостната и задълбочената оценка на (устройствата за съхранение) на данни, конфискувани от обвинения, и разпитите на очевидци, които организирахме, също така ни предоставиха значими улики, показващи, че (атаката е била извършена) въз основа на ислямистки екстремистки убеждения, свързани с (групировката) " Ислямска страна “, сподели още прокуратура в Мюнхен. Тя обаче посочи, че обвиненият наподобява не е част от " Ислямска страна " " на организационно равнище, нито е управителен от нея “.

Германия, която дефинира крайнодесния тероризъм като опасност номер едно за своята сигурност, стана сцена на няколко ислямистки офанзиви през последните години. Най-смъртоносното от тези набези бе осъществено през декември 2016 година на коледен базар в Берлин, отбелязва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР