Извършеното от Ламбе Алабаковски срещу българския културен център в Битоля

...
Извършеното от Ламбе Алабаковски срещу българския културен център в Битоля
Коментари Харесай

Нешков разкри: Братът на Ламбе Алабаковски работи в структурите за сигурност в Битоля

Извършеното от Ламбе Алабаковски против българския културен център в Битоля не е солова акция. Това съобщи пред Нова журналистът Любчо Нешков, разяснявайки ареста на македонския реализатор, който беше упрекнат в подпалването на входната врата на Културния център " Иван Михайлов ".
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 436
„ Случващото се сред двете страни е безусловно неприемливо. Основна виновност носят управляващите в Скопие, които толерират даже с държанието си – имам поради политическия хайлайф – сходно държание. Извършеното от Ламбе Алабаковски никога не е солова акция. Още повече, че той е известна персона. Неговият брат е част от структурите за сигурност в града ”, акцентира той. 

По думите му подпалването е типичен образец за тази идеология на омразата.

„ Вчерашната вест не беше ареста – за македонските медии, институции и политици, а това, че той ще бъде защитаван гратис, че има благосклонности и поддръжка. Не излезе нито един юрист, нито един политик, нито едно гражданско и неправителствено съдружие, нито един публицист, който да напише, че случилото се би трябвало да бъде наказано. Че този вид държание е неприемливо. Ето типичен образец за антибългарска демонстрация и отношение към страната ни. Моето надълбоко разбиране е, че това не е солова акция. Още повече, че се приказва, че този човек се движи в среди, които са известни като антибългарски ”, уточни Нешков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР