Извършено е прехвърляне към украинската страна на три кораба, задържани

...
Извършено е прехвърляне към украинската страна на три кораба, задържани
Коментари Харесай

Русия връща 2 катера и влекач на Украйна, задържани в Керченския проток

Извършено е прекачване към украинската страна на три кораба, арестувани в региона на Керченския пролив, оповестява съветското външно министерство, представено от ТАСС.

" На 18 ноември имаше прекачване към украинската страна на три кораба от украинския флот, които през ноември 2018 година нарушиха границата на Руската федерация по време на умишлената провокация на Киев в Керченския пролив и бяха арестувани от съветските правоохранителни организации ", се споделя в изказването.

" Русия има намерение да продължи уверено да стопира всевъзможни провокации на своите граници, в това число за да подсигурява сигурността на корабоплаването в сходство с съветското законодателство, двустранните съглашения и други използвани правила на интернационалното право ", добавя външното министерство.

По-рано източник в органите на реда заяви, че Русия е почнала да трансферира в Украйна два катера и и влекач. " Трансферът минава съгласно постигнатите съглашения. Трансферът се прави на 30 км от нос Такил и ще отнеме почти няколко часа ", отбелязва източникът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР