Извършените ремонти по селата, бъдещите проекти и основните проблеми бяха

...
Извършените ремонти по селата, бъдещите проекти и основните проблеми бяха
Коментари Харесай

Управници обикалят врачанските села и събират идеи за реализацията на проекти /снимки/

Извършените поправки по селата, бъдещите планове и главните проблеми бяха разисквани с живущите в обитаемоте места на Враца, оповестиха от локалната администрация.
Първата среща бе в село Мраморен. Инвестираните средства за последните 4 години за ремонт на пътища са в размер на над 420 000 лева За последните няколко месеца е измит гробищният парк, отстранени са нерегламентирани сметища и са сложени указателни табели. Основните проблеми на живущите са свързани с водоснабдяването и неприятното положение на моста в селото.
Кметът Калин Каменов съобщи, че е подаден план към Комисията по бедствия и повреди за предприемане на дейности по укрепването на моста. През актуалната година следва поправяне на улица "Младен Георгиев ". През 2021 година ще бъдат планувани средства за ремонт на залата на читалището.
Над 310 000 лева е размерът на средствата, вложени през последните години в Голямо Пещене.
За 2020 година са планувани още 50 000 лева за дотъкмяване на пътя към селото.
Живущите сигнализираха за рисков сектор, свързващ обитаемоте места Мраморен и Голямо Пещене с основния път.
Кметът Каменов и регионалният шеф обявиха, че Агенция "Пътна инфраструктура " е сигнализирана.
В село Баница са вложени над 80 000 лв., а през актуалната година са обезпечени още 60 000 лева за ремонт на улица "Брацигово ".
В обитаемото място се построява нов парк, с детска площадка.
С поддръжката на Община Враца е осъществено преустройство на пространствата в Читалището, които ще бъдат употребявани за потребностите на детската градина.
На изнесената приемна живущите показаха предпочитаните улици, за които да се плануват средства за рехабилитация;
В Оходен и Мало Пещене са вложени над 200 000 лв. за ремонт на пътища, построяването на параклис и укрепителни дейности на мостови уреди.
В село Оходен са финализирани дейностите по асфалтиране на ул. "Бузлуджа ", а в Мало Пещене се прави ремонт на пътна права в неприятно положение.
В двете обитаеми места се сплотиха към концепцията за обезпечаване на градски превоз 1 път седмично, като към този момент са извършени диалози с управлението на транспортното сдружение.
Срещите на кмета Калин Каменов, взаимно с регионалния шеф Малина Николова и общински съветници ще продължат през седмицата, като задачата е да бъдат посетени всички обитаеми места и квартали на Враца и хората сами да предложат какви планове да бъдат планувани за 2021 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР