Извършени са престъпления против собствеността – изнудване или рекет. Според

...
Извършени са престъпления против собствеността – изнудване или рекет. Според
Коментари Харесай

Марешки откривал наказателни аптеки, за да се справи с конкуренцията

Извършени са закононарушения срещу собствеността – изнудване или рекет. Според доказателствата на прокуратура Варна са рекетирани аптеки, с цел да трансферират собствеността си на Веселин Марешки. Това съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на Българска национална телевизия.

„ Подложени са били на напън съперниците на аптеки Марешки. Имаме доказателства, че доближени на Марешки, в това число и изпълнителният шеф на организацията по медикаментите са съдействали аптекарите да трансферират напълно, или част от дяловете си на компании, свързани с Веселин Марешки.

Изпълнителната организация по медикаменти е лишила през 2013 година 13 лиценза, което е казус.

Арнаудова разкри и каква е била схемата: „ Ако не зареждат от аптечната мрежа, или компанията дистрибутор на Марешки, ще бъдат отворени така наречен наказателни аптеки. Такива случаи е имало доста в цяла България – Супер Нова или Лидер, те са работили с цени по-ниски с 10% и по този метод са били принуждавани съперниците да работят на пазара известно време, или да банкрутират “, уточни Арнаудова.

„ Собствениците на аптеките са получавали директни закани от тези открити 3 лица. Марешки им е обяснявал авансово каква е схемата. Ако се съгласят са поработвали известно време. Хората са били освен предизвестени, само че и уверени във опциите на Веселин Марешки “, сподели още тя.

Според прокурорите от Варна е имало проведена незаконна група, само че съгласно профилираната прокуратура няма. Тепърва следва да стане ясно дали делото ще бъде върнато в профилираната прокуратура. „

Считаме, че има доказателства за форми на съучастничество и на други лица, само че дано да съберем още доказателства “, разкри още представителят на основния прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР