Извършената със заповед на директора на ОДМВР – София незабавна

...
Извършената със заповед на директора на ОДМВР – София незабавна
Коментари Харесай

Двама служители на РУ-Своге са наказани дисциплинарно

Извършената със заповед на шефа на ОДМВР – София незабавна инспекция откри задоволително данни за позволени от тях нарушавания
С оглед изясняване на всички обстоятелства и условия по постъпил сигнал за случай в хижа, със своя заповед шефът на ОДМВР – София ст. комисар Живко Коцев назначи комисия за осъществяване на дисциплинарна инспекция, която да обясни дейностите на полицейските чиновници по приемането и отработването на сигнала. След приключването ѝ са събрани задоволително данни за позволени нарушавания на двама чиновници при осъществяването на служебните отговорности. Във връзка с това са им наложени дисциплинарни санкции.

Припомняме, че на 2 октомври в районно управление (на МВР) – Своге бе подаден сигнал, а след това и заявителски материал за зародило спречкване сред притежателите на хижа в Стара планина и група лица. Съобщено било, че стопаните на обекта са били застрашени със разпра и нападнати, единият от тях е получил голям брой удари по тялото. Заявено било също по този начин разваляне и липса на разнообразни движимости от хижата. В хода на извършените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности са установени основни несъгласия сред информацията, подадена от потърпевшия, и изяснената фактическа конюнктура. Установени са колите, както и всички лица, участвали по време на случая. Трима от тях са арестувани за период до 24 часа. Установени и разпитани са голям брой очевидци. По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 129 от Наказателен кодекс. Действията по следствието не престават под надзора на Районна прокуратура – Костинброд, Търговско отделение – Своге.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР