Изварата е много ценен млечен продукт за организма, защото освен

...
Изварата е много ценен млечен продукт за организма, защото освен
Коментари Харесай

Да изчистим токсините с извара

Изварата е доста скъп млечен артикул за организма, тъй като като се изключи че съдържа млечнокисели бактерии, които са доста потребни, спомага и да извлечем токсините от тялото.

За да сме по-устойчиви на грип, простудни болести и инфекции, би трябвало да засилим имунната си система. За това ще ни помогне потреблението на задоволително количество белтъчини.

Богата на по този начин нужните ни белтъчини е изварата. Този млечен артикул се получава в следствие от пресичането на белтъците в млякото.

Съдържащите се в изварата белтъчини дори надвишават тези в месото. В 100 г извара има 25 г белтъчини, а в някои меса те са 16-20 г на 100 година

Изварата бива пълномаслена, полумаслена и обезмаслена, като в обезмаслената извара не се съдържат мазнини. Въглехидратите в този млечен артикул са почти 3%. Голямо е наличието на минералите - калций и фосфор.

Много са изгодите ни от потреблението на извара. Млечнокиселите бактерии, които съдържа, унищожават отровните субстанции. Не се образуват токсични субстанции, когато ядем извара, както се получава при потреблението на месо.

Изварата има диуретичен резултат, подкрепя функционалността на черния дроб и е доста скъпа за диабетиците. Подпомага организма при малокръвие и атеросклероза. Действа добре на хора с нараснало кръвно налягане (предимно обезмаслена извара).

 Кашкавалена Извара

Необходима е на организма, когато би трябвало да се покачат белтъчните запаси: при бременност, кърмене, при напредък на децата, в възстановителен интервал след прекарано заболяване.

Хора с бъбречни проблеми би трябвало да подхождат с внимание към потреблението на извара заради високия % натрий и богатия и белтъчен състав, които може да са причина за подкиселяване на урината. Получава се натоварване на бъбреците с тези субстанции, което затруднява набирането на калций и магнезий за костите.

Изварата може да се вложи в приготвянето на редица вкусни ястия, салати, супи, гозби и даже сладки.

Вкусната извара ще ни помогне за усилване на имунната система, с цел да се оправяме с болестните причинители.

Вижте още вкусни оферти за:

- сладкиши с извара;

- разядки с извара;

- бухти с извара.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР