Извънредното заседание на ЕС, посветена на завършването на работата над

...
Извънредното заседание на ЕС, посветена на завършването на работата над
Коментари Харесай

Доналд Туск: Извънредното заседание на ЕС за Brexit ще се проведе на 25 ноември


Извънредното съвещание на Европейски Съюз, отдадена на завършването на работата над съглашението за Brexit би трябвало да се организира на 25 ноември, заяви ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск на конференция с присъединяване на координатора на Европейски Съюз по договарянията Мишел Барние. „ Ако не се случи нищо изключително, то ние ще проведем съвещание на Европейския съвет за довеждане докрай на съглашението по Brexit ще му дадем формален статут. Това ще стане в неделя, 25 ноември в 9.30 часа “, сподели той.

Доналд Туск означи, че съвещанието за Brexit, избрана за 25 ноември ще бъде предшествана от голям брой срещи, свързани с разискването на съответните мероприятия по въпроса. В частност още от четвъртък всички членки на Европейски Съюз ще проучат деликатно съглашението и към края на седмицата всички страни от Европейски Съюз ще се срещнат за разискването му. „ Надявам се те да нямат доста забележки “, означи още Туск.

„ Ще се разиска също по този начин мандатът на Европейската комисия по завършването на политическата декларация за по-нататъшните връзки сред Англия и Европейски Съюз “, добави той и посочи, че към този развой ще бъдат привлечени външните министри на страните от Европейски Съюз.

Очаква се, че Европейска комисия ще приключи работата над декларацията към 20 ноември, а в разстояние на идващите 48 часа, 27-те страни от Европейски Съюз ще имат опция за оценката й, което значи, че тя би трябвало да бъде изцяло одобрена към 22 ноември.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР