Извънредното положение заради разпространението на коронавируса ще бъде удължено с

...
Извънредното положение заради разпространението на коронавируса ще бъде удължено с
Коментари Харесай

Удължиха извънредното положение с още един месец


Извънредното състояние поради разпространяването на ковид ще бъде удължено с още един месец. Така противоепидемичните ограничения и рестриктивните мерки не престават до 13 май. Това взеха решение през днешния ден депутатите след дълги разисквания.

Всички парламентарни групи като се изключи Българска социалистическа партия гласоподаваха "За " удължение на изключителното състояние. По време на разискванията имаше предложение срокът да бъде продължен до 30 април, само че това не бе признато.

Аргументите за настояването удължение от държавното управление бяха показани от здравния министър Кирил Ананиев. Изказване по тематиката имаше и финансовият министър Владислав Горанов.

"Нашата страна се бори с всички вероятни старания за ограничение разпространяването на болестта с COVID-19, като измеренията на рецесията към момента не могат да бъдат оценени и планувани. Натискът върху здравната система като отрицателно фискално влияние може да бъде понижен само посредством удължение на периодите и ограниченията за обществена изолираност и за битка с пандемията, с цел да бъде дейно тя овладяна ", се споделя в претекстовете на препоръчаното от държавното управление удължение на изключителното състояние.

Иначе малко преди 20 ч. стартира гласуването за удължение изключителното състояние. Съгласно новите правила, които бяха признати в изключителната обстановка с ковид, в залата влизаха поетапно парламентарните групи. Първо гласоподаваха депутатите от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, "Воля " и самостоятелните народни представители, а след тях - ГЕРБ и "Обединени патриоти ".

На няколко пъти ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева призоваваше депутатите да седнат на разстояние един от различен.

Днес беше гласувана и на първо четене и актуализацията на бюджета, с която се планува изтеглянето на нов заем. Депутатите одобриха и нови проемени в основания поради ковид Закон за изключителното състояние.

Ударният работен ден на депутатите включване и гласоподаване на Закона за енергетиката. Промените са свързани с нуждата от връщане на задна дата на по-ниската цена на природния газ, което беше контрактувано с съветската компания "Газпром ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР