Извънредното положение винаги е изпитание за Конституцията, за всяка правна

...
Извънредното положение винаги е изпитание за Конституцията, за всяка правна
Коментари Харесай

Проф. Близнашки: Румен Радев прави нови и нови грешки

Извънредното състояние постоянно е тестване за Конституцията, за всяка правна система. В България беше въведена мека форма на изключително състояние. Това съобщи специалистът по конституционно право проф. Георги Близнашки в предаването " Денят ON AIR " по телевизия Bulgaria ON AIR.

Справихме се сполучливо и Конституцията устоя в това напрежение, което е тест какъв брой добра е Конституцията от 1991 година, добави проф. Близнашки.

" Бях прелестно сюрпризиран от метода, по който ръководещите се оправиха, Борисов има управленческа вътрешен глас, изключителното състояние беше неговата буря. Много неща се вършиха опитно, само че те станаха и се развиха в вярна посока ", добави той.

По думите му, по формулировка президентът не може да е съпротива - неговата роля е да бъде обединител на нацията, определен е да пази Конституцията, по тази причина е неточност да се пробва да я промени.

" Радев прави нови и нови неточности, само че институциите демонстрираха, че устоят на напрежението ", сподели още проф. Близнашки.

" Опозицията не можа да откри правилния звук, те продължиха да крякат, да устройват кавги - това е неуместно. " - уточни юристът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР