Извънредното положение, въведено през януари във връзка с разпространението на

...
Извънредното положение, въведено през януари във връзка с разпространението на
Коментари Харесай

Извънредно положение в Италия до края на годината?

Извънредното състояние, въведено през януари по отношение на разпространяването на ковид , може да бъде удължено в Италия до 31 декември. Това заяви АНСА, базирайки се на източници в държавното управление, съобщи БГНЕС.
Според организацията, към момента публично не е взето решение. По-рано италианският министър председател Джузепе Конте уточни, че изключителното състояние, което изтича на 31 юли, евентуално ще бъде удължено. В същото време той разясни, че това ще разреши на държавното управление бързо да предприеме нужните ограничения при положение на обособени сериозни обстановки.
В четвъртък министърът на опазването на здравето реши краткотрайно да забрани влизането в Италия на 13 страни отвън Европейски Съюз с неприятна епидемиологична обстановка, сред които Армения, Молдова, Бразилия, Бангладеш. Както заяви ТАСС, решението се отнася за всички жители, които са били в тези страни през последните 14 дни, в това число чужденци с позволение за престояване в Италия.
" Валидността на постановлението е до 14 юли, след което описът на страните може да бъде преразгледан, като се вземе поради епидемиологичната обстановка ", споделиха от министерството.
В момента влизането в Европейски Съюз от страните от Европейски Съюз и Шенгенската зона е позволено без карантина. Посетителите от всички останали страни, в това число италианците, които се връщат в родината си, би трябвало да съблюдават двуседмична карантина.
В Италия, след пика на епидемията, породена от новата коронавирусна болест през март и април, вследствие на съвсем двумесечна карантина, вълната от инфекции беше спряна. Сега ежедневният растеж на нови случаи е към 200. От началото на пандемията броят на инфектираните в републиката е надхвърлил 242 000, от които близо 35 000 са починали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР