Извънредното положение в Италия заради , което трябваше да приключи

...
Извънредното положение в Италия заради , което трябваше да приключи
Коментари Харесай

Италия продължава извънредното положение до края на януари догодина

Извънредното състояние в Италия поради, което трябваше да завърши на 15-ти октомври, ще продължи до 31 януари 2021 година. Това реши ръководещата в страната лявоцентристка коалиция, съобщи.
В същото време министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца прикани италианците да стискат крепко зъби най-малко още осем месеца и да съблюдават строгите ограничения за отбрана от ковид. Както и до момента, за мониторинга на обстановката с разпространяването на болестта ще не престават да дават отговор преднамерено основаните от кабинета в края на предходната зима органи – висш комисариат и Национален научно-технически комитет.
 Италия отстрани наложителната карантина за българските жители Италия отстрани наложителната карантина за българските жители
Италия отстрани карантината за жители, които в предходните 14 дни са обитавали или минали директно през България, оповестиха от Б...
Премиерът Джузепе Конте стимулира решението на ръководещата коалиция с утежняването през последната седмица на епидемиологичната конюнктура и достигането на рисковите нива на болест от предишния април. Така да вземем за пример в първия ден на октомври сред Алпите и Сицилия са били регистрирани 2 548 нови заболели от COVID-19 – толкоз, колкото в „ разцвета “ на пандемията преди шест месеца. Единствената малко успокояваща вест е тази, че тогава броят на умрелите от вируса е бил към 3-4 на 100 от общия брой на инфектираните, до момента в който в този момент той не надвишава 1%. Като съществена причина за новото нахлуване на болестта вирусолозите сочат преди всичко неспазването на ограниченията за отбрана от нея и зачестилите простудни болести на по-възрастни хора.
Срещу решението на държавното управление се разгласи водачът на дясната съпротива и лидер на партията “Лига “ Матео Салвини, който прикани министър-председателя Конте да изясни пред Парламента всички аргументи за продължение на изключителното състояние. Според него самодейността била ненужна, защото отваряла пътя на други страховити ограничения, като затваряне на заведения за публично хранене, на институции и на цели предприятия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР