Извънредното положение в Италия заради COVID-19, което трябваше да приключи

...
Извънредното положение в Италия заради COVID-19, което трябваше да приключи
Коментари Харесай

Италия продължи извънредното положение заради COVID-19 до догодина

Извънредното състояние в Италия поради COVID-19, което трябваше да завърши на 15 октомври да бъде продължено до 31 януари 2021 година, реши ръководещата в страната лявоцентристка коалиция.

В същото време министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца прикани италианците да стискат крепко зъби най-малко още осем месеца и да съблюдават строгите ограничения за отбрана от ковид.

Както и до момента, за мониторинга на обстановката с разпространяването на болестта ще не престават да дават отговор преднамерено основаните от кабинета в края на предходната зима органи – върхоовен комисариат и Национален научно-технически комитет.

Премиерът Джузепе Конте стимулира решението на ръководещата коалиция с утежняването през последната седмица на епидемиологичната конюнктура и достигането на рисковите нива на болест от предишния април, изяснява "Монитор ".

Така да вземем за пример в първия ден на октомври сред Алпите и Сицилия са били регистрирани 2548 нови заболели от COVID-19 – толкоз, колкото в разцвета на пандемията преди шест месеца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР