Извънредното положение в Испания се удължава до 25 април. Това

...
Извънредното положение в Испания се удължава до 25 април. Това
Коментари Харесай

Испания удължава извънредното положение до 25 април

Извънредното състояние в Испания се удължава до 25 април. Това заяви испанският министър председател Педро Санчес, представен от Франс прес.

„ Министерският съвет идният вторник ще изиска позволение от Камарата на депутатите за удължение за повторно до 25 април в това число на изключителното състояние, което разреши да се наложи най-стриктна изолираност “, съобщи Санчес.

Испания, която е една от най-тежко засегнатите страни в света от ковид, вкара извънредно прецизен режим на самоизолация. До момента на всички жители, които не можеха да работят от у дома, беше позволено да не престават да вървят на работа и да се прибират в границите на изключителното състояние, влезнало в действие от 15 март. Всички наранени би трябвало да продължат да получават заплатата си и добавки за часовете, в които не са работили. 

Баровете, заведенията за хранене и магазините, които не продават артикули от първа нужда, са затворени. Испанските управляващи вкараха ограничавания за брой хора, които може да участва на заравяне - до трима души, за ограничението на разпространяването на ковид.

Смъртните случаи в страната надвишиха 11 000, с което Испания се подреди на второ място след Италия в света, напомня Ройтерс.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР